Odbojkašice Crvene zvezde osvojile titulu prvaka Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile titulu prvaka Srbije

Ostali sportovi -
Crveno-bele odbranile titulu pošto su večeras u gostima savladale subotički Spartak sa 3:2 (18:25, 25:27, 25:21, 26:24 i 15:12) i tako u finalnoj seriji plej-ofa pobelile sa 3:1

BEOGRAD - Odbojkašice Crvene zvezde odbranile su titulu u prvenstvu Srbije, pošto su večeras u gostima savladale subotički Spartak sa 3:2 (18:25, 25:27, 25:21, 26:24 i 15:12) i tako u finalnoj seriji plej-ofa pobelile sa 3:1.

Meč u Hali Dudova šuma u Subotici posmatralo je oko 3.000 ljudi, a trajao je dva sata i 13 minuta. Najviše poena u pobediničkom timu upisala je Nikolina Lukić - 26, a sledile su je kapitenka Tamara Rakić sa 18 i Jovana Stevanović i Ljubica Kecman sa po 15 poena. U ekipi Spartaka 21 poen zabeležila je Adela Helić, dok je Tatjana Matić u statistički učinak ubeležila 19 poena.

Crvenoj zvezdi je ovo 26. titula šampiona države. Trener crveno-belih Ratko Pavličević rekao je posle meča da su njegove odbojkašice rođene šampionke. "Ovo je najslađa pobeda u prvenstvu, s obzirom da smo igrali na vrućem terenu protiv izuzetnog protivnika. Devojke su pokazale veliku hrabrost, srce i pamet, jer su uspele da preokrenu. Pokazale su da su rođene šampionke", rekao je Pavličević. Najefikasnija igračica na meču Nikolina Lukić ocenila je da su trijumfu doprinele najiskusnije odbojkašice.

"Velika je stvar što smo se vratili posle možda čak i izgubljene utakmice. Tome su doprinele starije i iskustnije igračice koje su pri kraju setova pokazale šta znače ovoj ekipi. Nadam se da ćemo sledeće sezone ovo ponoviti", rekla je Lukićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track