KAKAV SAN, VEŽBAM SVAKI DAN: Srbija očekuje 700.000 učesnika na Svetskom Danu izazova
Foto: Kurir

Očekuje se da i vi učestvujete

KAKAV SAN, VEŽBAM SVAKI DAN: Srbija očekuje 700.000 učesnika na Svetskom Danu izazova

Ostali sportovi -
Osnovni cilj akcije je da izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju.

Pod sloganom “Kakav san, vežbam svaki dan”, u sredu 27. maja širom Srbije realizovaće se Svetski Dan izazova. Prema rečima ljudi iz “Asocijacije Sport za sve Srbije”, u našoj zemlji se očekuje oko 700.000 aktera ove masovne sportske tradicionalne manifestacije, a posebne pripreme imaju gradovi: Kosovska Mitrovica, Novi Pazar, Subotica, Niš i Beograd.Ovih pet gradova takmičiće se u međunarodnoj konkurenciji, ne samo u domaćoj, a parovi su: Kosovska Mitrovica - Laguara (Venecuela), Novi Pazar – Itumbiara (Brazil), Subotica – Aškelon (Izrael), Niš – Kijev (Ukrajina), Beograd – Bogota (Kolumbija). Pobednik će biti grad koji bude imao veći procenat aktivnih učesnika u Danu izazova.

-Asocijacija Sport za sve Srbije po 21. put organizuje ovu veliku Međunarodnu manifestaciju. Organizaciju ovogodišnjeg Dana izazova, pored Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, podržava i Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom - istakao je Velizar Đerić, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije.

Osnovni cilj akcije je da poslednje srede maja izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju."Svake godine imamo veliki odziv, a tako je bilo i prošle godine usred poplava koje su načinile veliku štetu našoj zemlji. Dan izazova prošle godine zato je bio I humanitanog karaktera, a tom prilikom preko SMS poruka prikupljeno je 30 miliona dinara za pomoć ugroženom stanovništvu – izjavio je Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track