ZA SADA 13 SRBA IDE U RIO: I Bobana Veličković upucala olimpijsku normu
Foto: Fonet

Lista sve duža

ZA SADA 13 SRBA IDE U RIO: I Bobana Veličković upucala olimpijsku normu

Ostali sportovi -
Bobana Veličković je prvi put u karijeri osvojila medalju na Svetskom kupu u streljaštvu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković osvojila je danas srebrnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Minhenu i obezbedila normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Viličković je do srebra stigla rezultatom od 198,2 kruga, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Zlatnu medalju osvojila je Bugarka Antoaneta Boneva (200,6 krugova), dok je bronza pripala Ruskinji Ljubov Jaksevič (177,4).

Ovo je prva medalja Bobane Veličković na Svetskom kupu. Do sada joj je najbolji plasman bilo peto mesto u Minhenu 2014. godine.

Srbija je do sada obezbedila osam viza za Igre u Riju u streljaštvu. Dve su u Granadi prošle godine na Svetskom prvestvu osvojile Andrea Arsović (puška) i Jasna Šekarić (pištolj), a po dve su ove godine na Svetskom kupu u Koreji osvojili Ivana Maksimović (puška) i Dimitrije Grgić (pištolj), u Fort Beningu zlatnim medaljama karte za Rio izvadili su Milutin Stefanović (puška) i Damir Mikec (pištolj) i u Minhenu Stevan Peletikosić (puška) i Bobana Veličković (pištolj).

Osim strelaca, još petoro srpskih sportista je ostvarilo olimpijsku normu, i to plivači Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Arkadij Vjačanin i atletičari Ivana Španović i Asmir Kolašinac.

Dakle, za sada lista broji 13 olimpijaca...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track