(VIDEO) ULIČNA MOTIVACIJA: Sve popularnija forma vežbanja i treninga u Srbiji

Svetla strana ulice

(VIDEO) ULIČNA MOTIVACIJA: Sve popularnija forma vežbanja i treninga u Srbiji

Ostali sportovi -

Street workout ili Ulični trening, postaje sve popularnija forma vežbanja i treninga u Srbiji

Poslednje dve godine, Street workout ili Ulični trening, postao je sve popularnija forma vežbanja i treninga u Srbiji. Street workout je ulični trening i relativno novi način vežbanja koji se javlja otprilike 80-tih godina u Americi, da bi se kasnije preneo u Evropu i tu počinje njegova ekspanzija.Ulični trening je kombinacija gimnastike i atletike na otvorenom, sa dodatnim pečatom same osobe koja trenira, jer to postaje njegov lični slobodni stlil-free style, što ima za cilj atraktivnije i zabavnije izvođenje od klasične gimnastike.Ovaj sport polako postaje globalna senzacija koja je osvojila i našu zemlju. Sve veći broj mladih se opredeljuje za ovu zanimljiviju vrstu vežbanja,za razliku od klasične zagušljive teretane. Vrsta vežbanja na ovaj način predstavlja pravi šou za oči posmatrača jer se ne radi samo o nekom nizanju elemenata, već o atraktivnom i uvek jedinstvenom nastupu.

Inspiracija svima je Ukrajinac Minin Denis koji se proslavio svojim graciozinim i proračunatim stilom vežbanja i time privukao veliki broj mladih. Njegov uticaj na ulično treniranje je sličan kao i Amerikanca Hanibala, njih dvojica se smatraju pokretačima cele ove priče koja je odjeknula u svetu enormnom brzinom.Street workout je sport koji se polako širi Srbijom i postaje sve popularniji. Organizuju se brojna takmičenje i timovima je u cilju da podignu ovaj sport na viši nivo i privuku što više omladine koja će se ovim putem na ulici skloniti sa ulice.Njihova ,,teretana" je običan park, a njihov razboj je ,,šipka" i to je mesto gde oni ostavljaju svoje srce i dušu zaboravljajući na sve ostalo, na teškoće, brige i svet oko sebe oslobađajući svoju maštu. Ove momke možete sresti u Novom Sadu, Somboru, Beogradu, Nišu... Ako budete slučajno naleteli na njih dok šetate parkom, zastanite, pogledajte o čemu se radi, neće vas razočarati.

Undisputed Brothers... Sombor
Undisputed Brothers... Sombor

U Srbiji se već dve godine održavaju takmičenja, ali još uvek nje predstavljen kao jedan od zvaničnih sportova. Nadaju se da može ubrzo zaživeti i ugledati Olimpijadu kao poseban sport. Slažući polako kockice da bi dosegli do najvećih visina, cilj im je plemenit, put trnovit, ali im se mora isplatiti.

http://www.youtube.com/watch?v=zcTFcTa9Jo8
J. Cvetković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track