FER PLEJ:Makedonac podelio nagradu sa Rusom, koji je stigao prvi ali je diskvaliofikovan zbog greške
Foto: Kurir

Brdske trke

FER PLEJ:Makedonac podelio nagradu sa Rusom, koji je stigao prvi ali je diskvaliofikovan zbog greške

Ostali sportovi -
140 takmičara iz deset zemalja je odmerilo snage na tri distance

Na području opštine Knjaževac sa Babinog zuba, po sjajnom vremenu i na surovom terenu 140 takmičara iz deset zemalja je odmerilo snage na tri distance.

Najkraća na 20km sa 1.400m uspona, srednja na 85km koja ima 4.100m uspona i najduža na 122km sa 5.600m uspona. Dve duže distance se boduju za nezvanično svetsko prvenstvo – popularni „Ultra trejl Mont Blana“.

U konkurenciji na 20 km (Skaj trejl) je pobedio Marjan Bonev iz Makedonije sa vremenom od 121 minuta, iza njega dolazi Saša Momić pa Džeremi Lang iz Britanije, dok je kod žena pobedila Nela Lazarević iz Niša sa vremenom 2 sata i 45 minuta. Drugo mesto osvaja Maja Dražić, treće Tamara Šekerović.

Na 85km pobedu odnosi Jovica Jovančev iz Makedonije sa vremenom 10 časova i 16 minuta, iza njega stiže Pedro Konde iz Portugalije i naš Đorđe Dukić. U ženskoj konkurenciji Ivana Samardžija pobeđuje sa vremenom 17 sati i 54 minuta. Drugo mesto osvaja Ivana Stanković a treće Biljana Tadić.

Zanimljiva situacija na ovoj distanci u muškoj konkurenciji, prvi na cilj stiže Juri Štankov iz Rusije ali bez validne overe na poslednjem punktu što ga je automatski diskvalifikovalo (njegovo vreme 10 časova).Jovica odlučuje da podeli nagradu sa njim, fenomenalan sportski gest našeg dragog gosta iz Skoplja koji često posećuje trke u Srbiji.

Na najdužoj distanci od 122km, prava Spartanska borba, nakon 17 sati i 36 minuta na cilj stiže Duško Momić, malo pre Vladimira Panića i Bojana Dulejana. U ženskoj konkurenciji Tanja Stojanovska odnosi pobedu sa rezultatom 28 sati i 45 minuta i time ponavlja uspeh iz 2014. Iza nje stižu Daliborka Dokić iz Hrvatske i Kristina Nagi iz Mađarske.

Uporedo sa ovom trkom, održana je i jedina mauntin bajk trka u Srbiji na 24 sata. Pobedu odnosi Aleksandar Đurović, drugo mesto osvaja Milan Nešić a treće Nenad Rančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track