Dame probijaju led
Foto: Fonet OKS

Vaterpolo srpkinje danas sa Španijom

Dame probijaju led

Ostali sportovi -
Od 132 srpskih sportista koji učestvuju na prvim Evropskim igrama u Bakuu, a čije je otvaranje večeras prve će na borilište vaterpolistkinje

Zadatak da probiju led dobija na težini kad se zna da će im u 10.45 rivalke biti reprezentativke Španije, jedne od najboljih svetskih selekcija.- Tri godine se odričemo mnogo toga, dajemo sve od sebe, radimo. I sada ćemo dati sve što možemo da se prikažemo u što boljem svetlu - kaže Lara Luka, dok se njena koleginica Aleksandra Ružić nadovezuje:- Španija je jedna od pet najboljih reprezentacija, pa očekivanja nisu velika. Ipak, potrudićemo se, pa ćemo da vidimo šta će biti.Nakon tri dana provedena u olimpijskom selu Lara i Aleksandra se slažu da su uslovi koje sportisti imaju zadovoljavajući.- Dosad je sve super. Imamo ovde sve što nam je potrebno. Hrana je super, smeštaj takođe, centar za rekreaciju. Organizatori su se baš potrudili - kažu naše vaterpolistkinje.

Škola životaBAKU JE VELIKO ISKUSTVONaše mlade vaterpolistkinje očekuju da od Evropskih igara izvuku maksimum i da sve doživljeno primene u budućnosti.- Iskustvo je veoma bitno u životu, pa je tako i u sportu od velikog značaja - poručila je Aleksandra, a Lara je samo zaključila:- Mnogo će nam značiti ove igre. Ove ekipe koje su sada najbolje imaju mnogo iskustva, pa ćemo verovatno i mi biti bolje i jače na narednim takmičenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track