Udovičić: Želimo veći broj sportskih događaja u Srbiji
Foto: Nebojša Mandić

Efekti organizacije velikih takmičenja

Udovičić: Želimo veći broj sportskih događaja u Srbiji

Ostali sportovi -
Ministar omladine i sporta naše zemlje govorio na konferenciji u Bakuu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je Srbija zemlja sporta i da bismo voleli da bude centar većeg broja sportskih dešavanja, te da su nadležni uvek otvoreni za saradnju.

Kako je saopštilo Ministarstvo omladine i sporta, Udovičić je danas u Bakuu prisustovao EPAS neformalnoj ministarskoj konferenciji, čije su glavne teme promovisanje društvene održivosti velikih sportskih događaja i saradnja na nivou Evrope u organizaciji sportskih događaja. Udovičić je na konferenciji govorio o pozitivnim i negativnim efektima organizacije velikih takmičenja, navodeći kao primer Univerzijadu u Beogradu 2009. godine i Evropsko prvenstvo u rukometu 2012.

"Organizacija sportskih događaja je velika stvar za svaku zemlju. Kroz organizaciju različitih sportskih manifestacija i takmičenja pokazali smo da smo, pre svega, vrlo odgovorni kada je reč o tome, da smo dobri domaćini i da imamo šta da pokažemo svetu", rekao je Udovičić.

Kako je naglasio, i skup koji je danas održan u Bakuu je veoma značajan sa aspekta sticanja novih iskustava, znanja i ideja u organizaciji velikih sportskih događaja. Predstavnici EPAS-a (Prošireni parcijalni sporazum o sportu) i Saveta Evrope pohvalili su na konferenciji Srbiju kao zemlju koja uvažava nevladin sektor i usko sarađuje sa nevladinim organizacijama.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj ministara iz resora sporta, a Udovičić se sastao sa kolegama iz Rusije, Portugala, Grčke i Crne Gore, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj i budućoj saradnji u oblasti sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track