ISPALE VICEŠAMPIONKE PLANETE: Pirova pobeda Srpkinja u Rumuniji, ništa od Svetskog prvenstva
Foto: Ap

Jedina nada je vajld kard

ISPALE VICEŠAMPIONKE PLANETE: Pirova pobeda Srpkinja u Rumuniji, ništa od Svetskog prvenstva

Ostali sportovi -
Izabranice Saše Boškovića savladale Rumunke 28:24 u revanšu baraža, ali zbog poraza u Kraljevu od 26:32 nisu obezbedile odlazak u Dansku

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Danskoj. Srpkinje su u revanšu baraža kao gošće u Klužu savladale Rumuniju 28:24 (11:12), ali ta pobeda je Pirova, jer su u prvom meču u Kraljevu poražene sa šest golova razlike - 26:32.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, naše reprezentativke su dobrom igrom na početku drugog dela igre stigle do pet golova prednosti i bile nadomak izjednačenja u ukupnom rezultatu, ali nisu imale snage za potpuni preokret.

Reprezentacija Srbije je aktuelni vicešampion planete, pošto je na prethodnom prvenstvu, 2013. u našoj zemlji, stigla do finala u kome je poražena od Brazila (20:22).

Sada, međutim, izabranice Saše Boškovića nisu uspele da se izbore za odlazak u Dansku, gde bi branile srebro.

Podsetimo, Andrea Lekić, Katarina Tomašević, Sanja Damjanović i Dragana Cvijić nisu igrale za reprezentaciju zbog svađe sa selektorom Boškovićem.

Ipak, u Rukometnom savezu Srbije se nadaju da bi Međunarodna rukomenatna federacija (IHF) mogla da im dodeli vajld kard za učešće na sledećem šampionatu sveta. Ta odluka biće doneta krajem ove godine.

"Ovo je velika pobeda. Dobro smo se spremili i ispravili greške iz Kraljeva i imamo pravo da se nadamo vajld karti, zaslužujemo to. Bitno je da su devojke bile prave i nisu poklekle pred više od 7.000 ljudi. Bili smo bolji tim 60 minuta i to je put za buducnost", rekao je Bošković.

Golman Jovana Risović bila je srećna zbog pobede, uprkos tome što je Rumunija bila uspešnija u baražu.

"Jako sam srećna što smo pobedili i dokazali da vredimo kao ekipa. Veoma sam ponosna na devojke i na to što smo pobedile i posle minus šest iz prve utakmice. Mislim da zaslužujemo da se u ovom sastavu borimo za Olimpijske igre u Riju", zaključila je Risovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track