VIKTOR NEMEŠ: Medalja u Bakuu je veliki uspeh,verujem da će na svetskom prvenstvu biti još bolje
Foto: OKS

Evropske igre

VIKTOR NEMEŠ: Medalja u Bakuu je veliki uspeh,verujem da će na svetskom prvenstvu biti još bolje

Ostali sportovi -
Srpski rvač je osvojio srebro u kategoriji do 75 kilograma
1 / 3 Foto: OKS

Rvač Viktor Nemeš, osvajač prve istorijske medalje za Srbiju na Evropskim igrama, doputovao je u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ upriličen je svečani doček.

Viktor je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 75kg, a na konferenciji za medije govorili su pored njega i selektor Stojan Dobrev i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije. „Ovo je prva medalja iz Bakua, a ja očekujem da će ih biti još dosta za Tim Srbije. Ostvario sam veliki uspeh a nadam se da će na Svetskom prvenstvu biti još bolje, da ću osvojiti medalju i plasirati se na Olimpijske igre“, rekao je srebrni rvač Viktor Nemeš.

Selektor Stojan Dobrev zadovoljan je onim što su rvači prikazali u Bakuu, a posebno pristupom mladog Nemeša:

„Veoma sam zadovoljan. Viktor je mlad, a pokazao je kako treba da se radi, kako treba da se rve. Pred našim celim timom sada su borbe za olimpijske norme. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Rvačkom savezu što su nam omogućili najbolje uslove .“

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije prisutnima se obratio član Izvršnog odbora OKS Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije:

„Čestitam Viktoru osvajanje prve istorijske medalje za Srbiju i odlične borbe koje je uradio. Takođe čestitam celom rvačkom timu i stručnom štabu na odlično odrađenom takmičenju. Posebno mi je zadovoljstvo što ova medalja dolazi upravo iz mog Rvačkog saveza. Očekujemo da Viktorova medalja bude samo jedna od pregršt medalja koje će Srbija osvojiti na prvim Evropskim igrama i želim mnogo sreće našim sportistima u daljem takmičenju.“

Konferenciji za medije su prisustvovali i ostali rvači Srbije, karatisti i triatlonac koji su svi zajedno doputovali u Beograd.Hotel Moskva poklonio je Viktoru tortu sa njegovom slikom sa pobedničkog postolja i na taj način mu čestitao veliki uspeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track