MIKEC OBJASNIO RECEPT ZA MEDALJU: Morao sam da osvojim zlato, da se ne obrukam
Foto: OKS

Stopama Zorane i Andree

MIKEC OBJASNIO RECEPT ZA MEDALJU: Morao sam da osvojim zlato, da se ne obrukam

Ostali sportovi -
Sjajni srpski strelac, prema sopstvenom priznanju, počeo da puca kako treba kada se opustio

Srpski reprezentativac Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu u disciplini vazdušni pištolj u veoma jakoj konkurenciji sa 201.8 krugova.

Mikec je u finale ušao kao osmoplasirani takmičar u kvalifikacijama, ali je u veoma neizvesnom finalu sjajnim pucanjem uspeo da se probije na vrh i da sa poslednja dva sjajna hitca osvojio ukupno pet zlato za Srbiju.

Srebrna medalja pripala je Žoau Košti iz Portugala (201.5), a bronzana Slovaku Juraju Tužinskom (180.1).

"Zorana i Andrea su osvojile zlatne medalje, pa smo se šalili da moram i ja da osvojim zlato da se ne obrukam i da ne kvarimo niz. Od samog početka moje karijere želeo sam da se takmičim na jednom ovakvom takmičenju. Odavno postoje Panameričke, Afričke, Azijske igre. Veoma sam srećan što su konačno ustanovljene i Evropske igre. Finale je bilo neverovatno, bio sam jako loš na početku. Rekao sam sebi da nemam šta da izgubim, da moram da se opustim i dam sve od sebe. Tada sam počeo da pucam najbolje što znam. Bio sam sve opušteniji kako se meč bližio kraju. Poslednji hitac je presudio i mnogo sam srećan što sam uspeo da pobedim“, rekao je nakon finala uzbuđeni Damir Mikec.

U istoj disciplini pucao je i Dimitrije Grgić, koji je zauzeo 16. mesto u kvalifikacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track