MILICA MANDIĆ POSLE SREBRA: Žao mi je što nije zlato, ali bitna je medalja
Foto: OKS

Evropske olimpijske igre u Bakuu

MILICA MANDIĆ POSLE SREBRA: Žao mi je što nije zlato, ali bitna je medalja

Ostali sportovi -
Naravno da bih više volela da sam prva, ali srećna sam zbog medalje i zbog toga što tim Srbije sada ima devet medalja, rekla je tekvondistkinja
1 / 2 Foto: OKS

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić osvoijila je srebrnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma na Evropskim igrama u Bakuu pošto je u finišu borbe poražena od Francuskinje Epanžu Gvladis rezultatom 9:8.

Ovo je ukupno deveta medalja za tim Srbije.

„Naravno da bih više volela da sam prva, ali srećna sam zbog medalje i zbog toga što tim Srbije sada ima devet medalja, a ima i potencijala za još. Krenulo je od kajaka, streljaštva, pa tekvondoa, prvo mlada Tijana Bogdanović i sada ja. Zaustavljena sam na neki način u finalu, ali moram da budem zadovoljna. Nisam se dugo borila sa ovom protivnicom. Gledis je veliki šampion i izuzetan protivnik. Ima 33 godine i niz evropskih, svetskih, olimpijskih, medalja. Zadovoljna sam celokupnim turnirom, jer su me tokom godine pratile povrede. Danas sam bila zaista dobra u nekim delovima borbe, tako da na kraju i jesam i nisam zadovoljna,“ rekla je Milca Mandić po završetku borbe.

„Na kraju ostajemo na srebrnoj medalji. Zaista mi je žao što nismo osvojili zlato. Gledis je izuzetana takmičarka i šampion dvostruka prvakinja sveta. Polagao sam nade u našu mladost, ali ovog puta je prevagnulo iskustvo. Ima dana za megdana. Srešćemo se na nekom narednom takmičenju,“ rekao je Miličin trener Dragan Jović. „Milica je krajem druge runde zadobila udarac u ruku zbog koje je oslabila njena odbrana, ali samo se nadamo da nije neka ozbiljnija povreda,“ rekao je Dragan Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track