DA LI ZNATE ŠTA JE SAMBO: Ako niste znali Ivana Jandrić je donela zlato Srbiji u ovom sportu
Foto: Marina Lopičić

Još jedno zlatno odličje u Bakuu

DA LI ZNATE ŠTA JE SAMBO: Ako niste znali Ivana Jandrić je donela zlato Srbiji u ovom sportu

Ostali sportovi -
Jandrićeva je večeras u finalu pobedila Beloruskinju Volhu Namazavu 2:0

BAKU - Srpska takmičarka Ivana Jandrić osvojila je zlatnu medalju u sambu u kategoriji do 68 kilograma na Evropskim igrama u Bakuu.

Jandrićeva je večeras u finalu pobedila Beloruskinju Volhu Namazavu 2:0.Ivana je bila sjajna u kvalifikacijama i polufinalnom meču. Najpre je savladla Moldavku Nataliju Repesko sa 4:0, a zatim u polufinalu istim rezultatom Ruskinju Olgu Zakarsovu.

"Više sam nego srećna i zadovoljna. Juče nakon objavljivanja žreba nisam baš bila oduševljena niti sam očekivala ovaj rezultat, ali ispostavilo se kao dobra stvar. Ova devojka me je pobedila u polufinalu Evropskog prvenstva pre samo mesec dana. Ovde sam došla do finala, znala sam da imam medalju, ali bila mi je lična satisfakcija da se revanširam i dokažem sebi da sam bolja, da sam u formi i da mogu da dobijem svaku protivnicu," rekla je Jandrićeva posle finalne borbe.

Bronzana medalja pripala je Selini Konde iz Francuske i Olgi Zakarvsovoj iz Rusije."Presrećan sam zbog Ivanine zlatne medalje. U ovakvoj konkurenciji, sa tri aktuelne svetske i evropske prvakinje ni najveći optimista ne bi mogao očekivati zlatnu medalju, ali ogroman rad koji smo uložili poslednjih par meseci reflektovao se danas zaista u punom sjaju. Ona je izuzetno odgovorna i poslušna. Verovao sam da može da bude prva. Verujem da će u budućnosti biti i šampion sveta. Zlatna medalja sa prvih Evropskih igara nije mala stvar. Ova medalja će biti deo istorije", rekao je Ivanin trener Veselin Novaković.

Ovo je ujedno 12 medalja, a osmo zlato za Srbiju na Igrama u glavnom gradu Azerbejdžana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track