NAMEŠTALJKA: Đoković krunski dokaz na suđenju rukometašima

Nole u procesu protiv rukometaša

NAMEŠTALJKA: Đoković krunski dokaz na suđenju rukometašima

Ostali sportovi -
Nezamislivo mi je da se neko kladi protiv svog tima. Pa zamislite da se Jelena Đoković kladila na Novakov poraz, kaže advokat francuske državne lutrije optužujući našeg igrača Bojinovića

Na suđenju optuženim rukometnim zvezdama za nameštanje meča advokat koji zastupa oštećenu francusku državnu lutriju sasuo je drvlje i kamenje na Karabatiće, Bojinovića i ostalih 14 osumnjičenih. Kao ključni primer kako bi trebalo da funkcioniše prava sportska porodica izneo je primer Novaka i Jelene Ðoković.Francuska crveni od sramote zbog suđenja zlatnim rukometašima. Pošto je tamošnja državna lutrija oštećenja za više od 100.000 evra zbog klađenja članova porodica osumnjičenih, na suđenju se pojavio Tijeri Hercog, ugledni advokat koji zastupa lutriju.- Pa, vi se uopšte ne kajete! Nemate nikakvo opravdanje. Ovo je katastrofalna slika o sportu koju ste poslali u svet - oštar je bio Hercog prema rukometašima.LudiloUbrzo se u sudnici u Monpeljeu čulo i ime Novaka Đokovića.- Nezamislivo mi je da se neko može kladiti protiv svog tima. Pa, zamislite da se Jelena Đoković kladila na Novakov poraz u finalu Rolan Garosa. Nezamislivo - ogorčeni Hercog aludirao je na klađenje Žeraldin, devojke Nikole Karabatića.I Karabatić na udaruTužilac je kao glavnog osumnjičenog za organizaciju nameštaljke označio Mladena Bojinovića, bivšeg srpskog reprezentativca. Zbog toga je zatražio da bude osuđen na šest meseci zatvora i 60.000 evra, dok se za Karabatića traži duplo manja i zatvorska i novčana kazna. Sud u Monpeljeu doneće presudu do kraja meseca.Karabatić je i ranije bio na udaru zbog navodnih nameštaljki, međutim tad je ipak ustanovljeno da francuski reprezentativac srpskog porekla nije učinio nedelo, odnosno da utakmice njegove ekipe ipak nisu bile režirane.

Mladenov advokatBOJINOVIĆ JE KOCKARAdvokat Mladena Bojinovića imao je nestvarno obrazloženje za svog klijenta.- Objašnjenje je veoma jasno. Mladen je kockar koji se mnogo kladi, ali nikad na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne kvote za taj susret. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvesna i zato su odlučili da se klade - izjavio je Bojinovićev zastupnik.Dakle, poruka sportistima je, ako vidite da je „nerealna kvota“ na pobedu vašeg rivala, brzo u kladionicu i kladite se na sopstveni poraz.

Zapušio mu ustaSMEŠNA KARABATIĆEVA ODBRANA- Karabatić: Moj brat Luka i devojka Žeraldin kladili su se s mog telefona, ja to nisam znao.- Tužilac: Gospodine Karabatiću, ništa se nije desilo vama iza leđa. Vi ste razmaženo derište!- Tužilac: Vaša devojka je uplatila 1.500 na poluvremenu na poraz Monpelja.- Karabatić: Nisam znao.- Tužilac: Dokazano je da ste nekoliko dana ranije upravo vi podigli 1.500 evra s vašeg računa.- Karabatić bez reči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track