DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Srpske odbojkašice uzele bronzu na Evropskim igrama
Foto: Marina Lopičić

Osvojena 15. medaja u Bakuu

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Srpske odbojkašice uzele bronzu na Evropskim igrama

Ostali sportovi -
Izabranice Zorana Terzića savladale domaći Azerbejdžan posle pet setova u bori za treće mesto

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu. U utakmici za treće mesto savladala je domaću selekciju rezultatom 3:2 (21:25, 25:19, 17:25, 25:14).

Izabranice Zorana Terzića su dva puta bile u zaostatku, ali su oba puta uspele da ga anuliraju i na kraju naprave preokret, čime su Srbiji donele 15. medalju na prvim Evropskim igrama.

Brankica Mihajlović u ključnim trenucima preuzela je odgovornost i sa nekoliko odličnih smečeva donela treće mesto Srbiji. Najefikasnija u srpskom timu bila je Milena Rašić sa 17 poena, Jovana Stevanović je dodala 13, a Marta Drpa 12.

Meč je trajao više od dva sata.

Srbija je igrala bez kapitena Jelene Nikolić, koja je u polufinalu povredila trbušni mišić, pa je medalja na neki način poklon njenih saigračica.

"Ma sad sam super. Dobili smo, uzeli smo medalju s ovim sjajnim devojkama. Ma, više sam nego dobro. Prezadovoljna! Žao mi je što nisam mogla da igram, ali još žalije što nisam mogla protiv Poljske da nastavim peti set. Istegla sam mišić, nije strašno, ali je potrebna pauza od nekih desetak dana. Sada sam se verovatno opet povredila skačući na poene ovih devojaka i sad me još više boli", rekla je Nikolićeva i dodala:

"Ali, nije mi žao nimalo. Nisam uspevala da se kontrolišem. Toliko sam srećna i toliko mi je drago zbog devojaka. Dobar broj ih je prvi put u seniorskoj konkurenciji, uspele su da se izbore sa mnogo poznatijim imenima. Osvojena je medalja i mislim da je svaka dala svoj doprinos.

I Milena Rašić iskreno se obradovala bronzi u Bakuu.

"Zaista sam srećna što smo uzeli medalju jer smo dale svoj maksimum. Uzeti medalju na jednom ovakvom takmičenju koje se održava prvi put u istoriji je zaista jako lep osećaj".

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Srpske odbojkašice su sva tri meča u eliminacionim borbama odigrale u pet setova. U četvrtfinalu su savladale Belgiju, a u polufinalu su izgubile od Poljakinja. Dakle, naše odbojkašice ne mogu bez drame.

Za zlatnu medalju boriće se Turska i Poljska.

Tim Srbije na Evropskim igrama u Azerbejdžanu je do sada osvojio 15 medalja, od čega osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track