DETE, ISPRED SRBIJE: Momir Ilić napušta reprezentaciju
Foto: RSS

rastanak se primakao

DETE, ISPRED SRBIJE: Momir Ilić napušta reprezentaciju

Ostali sportovi -
Nikada nije uslovljavao, niti podređivao sebi, a uvek je bio na raspolaganju. Bio je odan i lojalan svakom selektoru i svakoj strukturi, podvukao je selektor

Momir Ilić (33) pomogao je rukometnoj reprezentaciji Srbije da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali ga januara 2016. verovatno neće biti u Poljskoj.

Snažni bek, odluku je sredinom juna saopštio drugovima i selektoru Dejanu Periću nakon pobede nad Izraelom u Kraljevu, kojom je ostvaren glavni cilj za ovu godinu.Dejan Perić je donekle osvetlio ovu situaciju, uz napomenu da će sa sjajnim igračem, ali i velikim prijateljem u privatnom životu, sigurno obaviti miran i staložen razgovor.

"Osim toga što je vrhunski igrač i čovek, Momir Ilić u kratkom periodu treba da postane i otac. Odgovornom čoveku to sigurno utiče na planove za budućnost i postavljanje životnih prioriteta".

Ilić je za nacionalni tim konstantno igrao 11 godina i bio jedan od najzaslužnijih za evropsko "srebro" 2012. u Beogradu. Svi koji su pratili reprezentaciju, složiće se da je uvek davao sve od sebe.

"On je kapiten i veličina oko koje nikada nije bilo problema. Nikada nije uslovljavao, niti podređivao sebi, a uvek je bio na raspolaganju. Bio je odan i lojalan svakom selektoru i svakoj strukturi", podvukao je Perić.

Momir Ilić ponikao je u rodnom Aranđelovcu, odatle je otišao u Kolubaru, pa u Fidelinku, a od 2004. je u inostranstvu - u Gorenju, Gumersbahu, Kilu i sada mađarskom Vespremu.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track