TOM SADOVSKI PRIJATELJ ZAUVEK: Službenik američke ambasade zadužio Srbe
Foto: Marina Lopičić

Tome, srećno i hvala!

TOM SADOVSKI PRIJATELJ ZAUVEK: Službenik američke ambasade zadužio Srbe

Ostali sportovi -
Sadovski je uz pomoć Nacionalne garde Ohaja i studenata iz tog dela Amerike prikupio vrednu opremu za srpske klubove američkog fudbala

Američki fudbal, sport koji se u Srbiji igra deset godina, u ovom delu Evrope sve više dobija na popularnosti, a srpskim klubovima sada će biti daleko lakše, budući da je iz Amerike stigla donacija u vidu sportske opreme.Najodgovorniji za to je službenik američke ambasade Tom Sadovski, koji je uz pomoć Nacionalne garde Ohaja i studenata u tom delu SAD uspeo da prikupi 300 delova neophodne opreme, koju je podelio klubovima u Srbiji.- Pre svega, hvala svima koji ste mene i moju porodicu prethodne tri godine prihvatili na tako dobar način, a prijateljstva koja sam ovde stekao trajaće zauvek - rekao je Sadovski, a zatim na srpskom poručio:- Vidimo se uskoro.

On je opremu poklonio svom klubu iz Zemuna, ali su Pirati odlučili da je proslede i ostalim ekipama.- Donacija koju je Tom prikupio je izuzetno vredna jer oprema za samo jednog igrača košta 250 evra. Dobili smo mnogo više nego što je nama kao klubu potrebno i naravno da smo odlučili da to podelimo s ostalim klubovima, mahom novoosnovanim. Sada kad smo, zahvaljujući Tomu, napravili ovaj most saradnje - rekao je Borislav Mihajlović, predsednik kluba američkog fudbala Pirati.

Pomoć iz Amerike otišla u prave ruke... Američki fudbal ima veliku perspektivu u Srbiji
Pomoć iz Amerike otišla u prave ruke... Američki fudbal ima veliku perspektivu u Srbiji

(K. R.)

UspomenaSAT NA POKLONTom Sadovski je na oproštaju a dobio zidni sat s motivima Zemuna.- Kad god bude pogledao na sat, setiće se nas i Zemuna. S ovom opremom koju smo dobili od Toma američki fudbal u Srbiji bi mogao da se omasovi, a poznato je da masovnost donosi i kvalitet - poručio je član GO Zemun Miša Stamenov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track