SKANDAL NA PRVENSTVU SVETA: Srpski rukometaši bez lekara, Brazilci im spasavali život!
Foto: RSS

Zvuči neverovatno

SKANDAL NA PRVENSTVU SVETA: Srpski rukometaši bez lekara, Brazilci im spasavali život!

Ostali sportovi -
Neverovatno Mladim rukometašima Đukiću i Šotiću pozlilo u svlačionici i na aerodromu, pomoć stigla od brazilskih medicinara

Članovima juniorske rukometne reprezentacije Srbije Darku Ðukiću i Mladenu Šotiću na Svetskom prvenstvu u Brazilu život su spasavali tamošnji doktori jer naša ekspedicija nije povela lekara!Neverovatno zvuči podatak da srpski tim na tako dalek put nije poveo odgovarajućeg medicinskog radnika, a ekspedicija je činila čak 17 članova, među kojima je bio statističar, fizioterapeut i službeni predstavnik.Darku skočio šećerDramatično je bilo u svlačionici „orlića“ kad je Darku Ðukiću pozlilo jer mu je drastično skočio šećer, a u pomoć su priskočili brazilski medicinski radnici, koji su uspeli da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje. Ali tu nije bio kraj nevoljama pošto je velikih zdravstvenih problema na aerodromu u Sao Paulu imao i Mladen Šotić, a život mu je spasen tako što mu je medicinsko osoblje na aerodromu uključilo infuziju.Kriv je SavezRukometni savez Srbije, iako je selektor Dejan Perić tražio da u ekspediciji bude i lekar, odlučio je da ga ne vodi i oslonio se na zvaničnu lekarsku službu domaćina šampionata. Izuzetno neozbiljno i neodgovorno kad se zna da je takmičenje trajalo 12 dana, a praksa je da svaka reprezentacija, posebno u kolektivnim sportovima, na duži put vodi i lekara.Ovoga puta sve se završilo bez težih posledica, ali čelnici Rukometnog saveza Srbije trebalo bi da snose kosekvence zbog ovakvog previda.

Još jedan incidentPUŠILI CIGARETE U SVLAČIONICIU Brazilu se dogodio još jedan incident - u svlačionici naše reprezentacije posle meča prvog kola protiv Angole pronađen je opušak, što je bio dokaz da je neko od naših mladih sportista pušio cigaretu. Svetska rukometna federacija zbog toga nas je kaznila. Mladi rukometaši su na Svetskom prvenstvu u Brazilu razočarali, pošto su osvojili tek 17. mesto. Najavljivani su visoki dometi, čak i borba za medalje, ali to nije ostvareno. Nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala, pa je usledila borba za plasman od 17. do 24. mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track