PROVOKACIJA MOK-A: Čavić je Hrvat!
Foto: Profimedia

Drsko

PROVOKACIJA MOK-A: Čavić je Hrvat!

Ostali sportovi -
U zvaničnom muzeju MOK u Lozani pored imena našeg plivača stoji skraćenica CRO, iako nosi našu trobojku

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić zapravo je Hrvat, smatra Međunarodni olimpijski komitet!U muzeju ove organizacije u Lozani najspektakularnija trka na 100 metara delfin svih vremena, koja se desila na OI u Pekingu 2008, obeležena je snimkom i popratnim tekstom u kojem pored imena Milorada Čavića stoji CRO.

Ne pomaže ni grafikaReč je o neverovatnom propustu MOK, s obzirom na to da se na ekranu vidi Čavić u trenerci sa srpskom zastavom, a ispod grba našeg olimpijskog komiteta lepo piše „Srbija“. Grafika je po završetku trke u Čavićevoj stazi prikazala našu trobojku, ali sve to nije bilo dovoljno autoru teksta da napiše da je Milorad Srbin.Čavić je na svakom mestu isticao poreklo, a čak je u martu iste godine suspendovan s Evropskog prvenstva jer je na ceremoniji proglašenja pobednika nosio majicu na kojoj je pisalo „Kosovo je Srbija“. Juče se navršilo osam godina od te kontroverzne trke, u kojoj je Majk Felps postigao svetski rekord i oborio rekord Marka Špica po broju zlata na jednim OI. Međutim, Mark Špic je uzburkao javnost izjavom da su mu iz „Omege“ potvrdili da je trijumfovao Čavić.Ko je prvi, a ko jači„Omega“ je godinu dana kasnije saopštila da je Milorad prvi dodirnuo taster na cilju, ali da je Amerikanac to učinio snažnije i da je njegov dodir registrovan prvi.

Nole stalno na udaruĐOKOVIĆA ČESTO SELJAKAJU Ovo nije prvi put da se uspešni srpski sportisti proglašavaju Hrvatima ili pripadnicima drugih nacija. Uglavnom je žrtva takvih grešaka bio naš najbolji teniser Novak Ðoković, pored čijeg imena je nedavno na zvaničnoj ATP listi stajala turska zastava. U Montrealu su pre nekoliko dana njemu i Janku Tipsareviću prišli zastavu Ekvatorijalne Gvineje, a pre sedam godina proglasili su ga Hrvatom.Engleski Dejli mejl objavio je tekst u kojem se navodi da je Nole „Hrvat na mestu broj 1“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track