ODBOJKAŠICE PREGAZILE ALŽIR: Ubedljiv trijumf Srbije!
Foto: Marina Lopičić

Svetski kup

ODBOJKAŠICE PREGAZILE ALŽIR: Ubedljiv trijumf Srbije!

Ostali sportovi -
Naše devojke su u tri seta prepustile rivalkama samo 21 poen

MACUMOTO - Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala selekciju Alžira, rezultatom 3:0 u setovima (25:7, 25:11, 25:3) u četvrtom kolu grupe B Svetskog kupa u Japanu.

Srbija je zabeležila treći vezani trijumf na takmičenju, posle startnog poraza od Kine i pobeda protiv selekcija SAD i Perua.

Najefikasnije na meču sa po 11 poena bile su Brankica Mihajlović i Jovana Stevanović.

Odbojkašice Srbije u 5. kolu igraju sutra protiv Južne Koreje od 11.30 po srednjeevropskom vremenu.

Terzić: Razlika u kvalitetu je bila prevelika

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle ubedljive pobede nad Alžirom (25:7, 25:11, 25:3) na Svetskom kupu u Japanu da je razlika u kvalitetu bila više nego očigledna. "Razlika u kvalitetu je prevelika, nažalost ova utakmica nije mogla da nam posluži kao trening. Postoji strah da ne ispadnemo iz dobrog ritma, jer smo igrali protiv Perua, imali slobodan dan i sada protiv Alžira. Nekada i odmor dobro dođe, nadam se da će nam utakmica poslužiti za ono što nas čeka u nastavku takmičenja", rekao je Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije. Naredni protivnik srpskim odbojkašicama biće selekcija Južne Koreje. "Koreja je mnogo ozbiljniji protivnik, ekipa koja nam puno pravi probleme u poslednje vreme. Teško igramo protiv njih, imaju možda i najboljeg igrača na svetu. Biće teže i zanimljivije nego prethodne dve utakmice, nadam se da možemo da nastavimo niz dobrih igrara", dodao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track