Rio već odiše olimpijskom atmosferom
Foto: OKS

Damir Štajner u Brazilu

Rio već odiše olimpijskom atmosferom

Ostali sportovi -
Olimpijsko selo je 90 odsto gotovo i verovatno će biti najlepše selo koje je ikada napravljeno, kaže šef Misije Srbije za OI

Šef Misije tima Srbije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine Damir Štajner boravio je prethodnih dana u Rio de Žaneiru na sastanku šefova misija, koji domaćin Olimpijskih igara tradicionalno organizuje na godinu dana do početka takmičenja.- Opšti utisak na godinu dana pred početak Olimpijskih igara u Riju je da je grad ušao u olimpijsko raspoloženje i da se može osetiti olimpijska atmosfera. Olimpijsko selo je 90 odsto gotovo i verovatno će biti najlepše selo koje je ikada napravljeno za Olimpijske igre. Zanimljivo je i da će prvi put jedno olimpijsko selo imati izlaz na plažu. Verujem da će se sportisti tamo osećati sjajno. Kada je reč o olimpijskom parku, on još nije gotov, ali su očekivanja da će sve biti gotovo u prvom kvartalu naredne godine, s tim što se već sada vidi da će park izgledati impresivno. Imajući u vidu da će se takmičenja u velikom broju sportova odigravati u Olimpijskom parku, odlično je što se nalazi u neposrednoj blizini Olimpijskog sela - rekao je Damir Štajner.Ovo je bila prilika da delegacije nacionalnih olimpijskih komiteta obiđu sve takmičarske objekte, kao i olimpijsko selo.- Uverili smo se da je organizator potpuno spreman da organizaciono iznese celu stvar. Sada je sve funkcionisalo izuzetno. Upoznali smo se sa svim aspektima organizacije Olimpijskih igara i sa svim servisima koji će biti na usluzi sportistima za vreme takmičenja. Mislim da će sportisti uživati u prvim Igrama u Južnoj Americi. Imali smo prilike da obiđemo sve sportske objekte i da vidimo kako teku pripreme na terenu, a obavili smo i jedan broj sastanaka sa ljudima koji su odgovorni za različite aspekte organizacije - zaključio je Štajner.(G. F.)

U centru gradaODLIČNI USLOVI ZA KAJAKAŠE I VESLAČENa Olimpijskim igrama u Riju, za razliku od prethodnih izdanja OI, kajakaši i veslači biće smešteni u Olimpijskom selu sa ostalim sportistima i takmičiće se u centru grada.- Mislim da će ovim sportistima to značiti, tim pre što će ovog puta biti smešteni u Olimpijskom selu. Razgovor sa njima nas je uverio da im to znači i da im je to dodatni podsticaj i motiv za dobre rezultate - rekao je Damir Štajner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track