Poker asova!

Ljudine sanjaju medalju

Poker asova!

Ostali sportovi -
Srpski veslači uveliko se spremaju za Olimpijske igre i priznaju da maštaju o pobedničkom postolju

Igre su sve bliže.Srpski veslači Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić uveliko se spremaju za Olimpijske igre u Londonu, i u intervjuu za Kurir otkrivaju svoja očekivanja od najvećeg sportskog takmičenja na planeti.

- Na Olimpijske igre sve ekipe dolaze spremne i svi žele da uzmu medalju. Ni naša želja nije drugačija. Finale bi trebalo da bude realna stvar, ali nekad su kvalifikacije mnogo teže od same finalne trke. Nikad se ne zna s kim ćeš biti u grupi u kvalifikacijama.

♦Kad ste počeli s pripremama i koliko često trenirate?- Treniramo od novembra, a pet do šest sati dnevno provedemo u radu, bilo u čamcu ili teretani, bilo na trčanju. Godišnje nakupimo oko 5.000 kilometara na vodi.

♦Zamišljate li već sad kako će izgledati trke u Londonu?- Svi maštamo o medalji. Na svakom treningu je tako. Kada dođeš na start, imaš tremu, ali sve zaboraviš čim krene trka. Fokusiraš se na broj zaveslaja, tehniku. Na velikim takmičenjima nema taktiziranja. Zagrizeš od starta do cilja, pa šta bude.

♦Čime biste bili zadovoljni na Olimpijskim igrama?- Da odveslamo bez greške. Onda ćemo moći da kažemo da se sav trud isplatio. U tom slučaju rezultat bi bio u drugom planu.

Jelena Isinbajeva, Jusein Bolt

Fotke za uspomenu

Poznato je da na Olimpijskim igrama mnogi sportisti dobiju priliku da upoznaju svoje idole i najveće svetske zvezde. Pitali smo naše veslače s kim bi voleli da se fotografišu u Londonu. Posle odgovora Gorana Jagara svi su se složili da žele istu fotografiju, ali uspeli smo da izvučemo nešto drugačije odgovore.

Jagar: S medaljom oko vrata. Nije važno koja, samo da je moja.

Vasić: Jusein Bolt.

Đerić: Sa svim sportistima iz Srbije pored olimpijskog plamena.

Vuković: Jelena Isinbajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track