BUTULIJA PORUČIO SAVEZU I SUDIJAMA: Niko više neće krasti Zvezdu!
Foto: MRK “Crvena Zvezda”

Traži od RSS da se odgovorno ponaša

BUTULIJA PORUČIO SAVEZU I SUDIJAMA: Niko više neće krasti Zvezdu!

Ostali sportovi -
Nama su zbog dugova prošle godine oduzimali bodove, a sada su ukinuli ta pravila kako bi Partizanu omogućili da dobije licencu

BEOGRAD - Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Mirko Butulija poručio je čelnicima Rukometnog saveza Srbije i sudijskoj organizaciji da više neće dozvoliti da oštećuju njegov klub kao što je to bio slučaj u prošloj sezoni. On je istakao da je klub regulisao većinu dugova prema bivšim igračima, da ima stabilan budžet i da ga zato čudi hajka pojedinih medija.

- Što se tiče finansija klub je stabilan, a mi po prvi put imamo budžet. Obaveze izmirujemo na vreme, vratili smo 70 odsto dugova i poštujemo ugovore igrača. Vidim da se priča da smo pare dobili od države. Kažem da je to klasičan spin! Tvrdim, da nijedan dinar nismo dobili od države ili državnih preduzeća. Tako je i bolje. Sponzori su nam akcionarska društva i privatna preduzeća. Ponašamo se odgovorno, a to očekujemo i od RSS i sudijske organizacije - rekao je Butulija.

Prvi čovek crveno-belih potom je izneo zanimljive podatke vezane za dobijanje licence prošle i ove godine.

- Omogućili su ove sezone Partizanu licencu i to pod uslovima koji nisu važili za nas prošle sezone. Smeta mi što Savez nije transparentan. što na svom sajtu ne objave koliki su dugovi klubova kojima su izašli u susret. Da svi vidimo na osnovu čega su dobili licencu! Valjda su u RSS posle naših apela konačno shvatili da je to Savez klubova i igrača. Mi smo prošle godine davali garancije i menicu kako bismo dobili licencu, a ni to im nije bilo dovoljno, pa su nam tražili sporazum sa igračima. Sada to ne treba, jer je u istu situaciju došao Partizan.

Mirko Butulija pozdravio je i odluku RSS da se ukine praksa oduzimanja bodova, zbog čega je Crvena zvezda platila visoku cenu proteklih godina.

- Želim da se isti aršini odnose na Zvezdu i ostale klubove. Ukinuli su oduzimanje bodova zbog dugovanja, a nama su ih redovno oduzimali prethodnih godina, čak i pred derbi. Savez mora više pažnje da posveti ligi, da promoviše rukomet, obezbedi više TV prenosa, alarmira publiku...

Potom je predsednik Crvene zvezde izneo potrebu da se obrati sudijskoj organizaciji.

- Naš stav tokom prošle sezone bio je da ne komentarišemo suđenje. Ne pamtim da je ijedan drugi klub imao toliko povređenih igrača kao Crvena zvezda. Između sedam i devet, ako me sećanje ne vara. Ove godine nećemo ćutati, komentarisaćemo sve. Prethodne sezone smo drastično oštećeni , to više nećemo tolerisati. Kada je bilo TV prenosa suđenje je bilo kako treba, u protivnom strašno... Govorili su nam, sudije su oštetile vas, ali i protivnika. Mene to ne zanima! Valjda sudija ne treba da ošteti bilo koga - zapitao se Butulija.

Peruničić: Imamo mlad timTrener Crvene zvezde Nenad Peruničić rekao je da klub ima ambicije da se ove sezone plasira u plej-of Superlige.

- Uspeli smo da spasemo instituciju kakva je RK Crvena zvezda! Mi smo zdrav klub i zato sam mnogo srećan. Imamo dobar buddžet, ni približno velik kao klubovi koji igraju SEHA ligu, ali smo zadovoljni jer nam više neće oduzimati bodove. Jedino su nas tužili i od nas naplaćivali pare. Hoćemo fer odnos, kako za nas, tako i za druge. Imamo mladu ekipu, plate i stipendije su realne za Srbiju, a momci su svesni da će svoj kvalitet naplatiti u inostranstvu. Tu su 24 igrača, biće rotacija. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti, da igrači više neće doživljavati povrede na terenu, te da će protivnik biti kažnjen za grube startove - naveo je Peruničić.

Slovenac Jeraj ucenjivao klub
Predsednik RK Crvena zvezda Mirko Butulija zahvalio se bivšim igračima koji su imali razumevanja za tešku finansijsku situaciju crveno-belih, ali i istakao:
- Veliki deo igrača pristao je na reprogram i hvala im za to! Jedini koji nije bio korektan prema Crvenoj zvezdi jeste Slovenac Jure Jeraj. On nas je ucenjivao do poslednjeg dana. Nadam se da iza cele priče ne stoje neke druge stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track