SVETSKI KREM U BEOGRADU: Spektakularan turnir u prestonici!
Foto: Dragan Ka

PLES

SVETSKI KREM U BEOGRADU: Spektakularan turnir u prestonici!

Ostali sportovi -
ELITA Više od 500 plesačkih parova iz 23 zemlje takmičilo se u standardnim i latino plesovima, sudije došle iz 20 država, a Srbija imala 50 parova

Beogradski plesni klub Beodens slavi 25 godina postojanja i ovog vikenda na Novom Beogradu organizuje 14. turnir u standardnim i latino plesovima, koji je među najkvalitetnijim takvim događajima u ovom delu Evrope. Tome u prilog ide i podatak da se među više od 500 plesnih parova iz 23 zemlje nalazi i zvanično najbolji svetski plesni par, koji čine Dmitrij Žarkov i Olga Kulikova iz Rusije.

Prema rečima direktora ovog kluba Nenada Jeftića, na takmičenju učestvuju sudije iz više od 20 zemalja, a Srbiju predstavlja oko 50 parova, koji se takmiče u obe kategorije.- Turnir zvanično nosi naziv WDSF internacionalni trofej Beograda, a naš klub ga organizuje već 14 godina zaredom. Ove godine imamo posebnu čast što se među učesnicima nalazi par Dmitrij Žarkov - Olga Kulikova, koji su zvanično najbolji na svetu. Pored njih, učestvuje još šest parova koji se nalaze među prvih 50 na rang-listi, a spomenuću da samo u Rusiji postoji 50.000 registrovanih parova. To je najbolji pokazatelj kvaliteta ovog turnira - kaže Jeftić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja