Anja Crevar držala Olimpijski čas

Životne lekcije u Velikoj Plani

Anja Crevar držala Olimpijski čas

Ostali sportovi -
Najmlađa srpska učesnica Olimpijskih igara u Riju pričala o svojim iskustvima
1 / 2

Mlada srpska plivačica Anja Crevar, koja je sa samo 15 godina obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, bila je učesnik Olimpijskog časa, koji je održan ispred Centra za kulturu u Velikoj Plani.Olimpijski čas jedan je od projekata olimpijskog obrazovanja koji Olimpijski komitet Srbije realizuje uz podršku Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta i kompanije „Koka-Kola“, koja je top-partner MOK na globalnom nivou.

Maskirani šampioni... Anja sa drugarima iz Velike Plane
Maskirani šampioni... Anja sa drugarima iz Velike Plane

U okviru Olimpijske tribine učesnici su upoznali mladu plivačicu Anju Crevar. Ona je s drugarima koji su samo godinu ili dve mlađi od nje podelila iskustvo iz svoje dosadašnje karijere, impresije sa prvih Evropskih igara u Bakuu i svoja očekivanja od Olimpijskih igara u Riju naredne godine.- Želim da se zahvalim Opštini Velika Plana na dobrodošlici i Olimpijskom komitetu Srbije, koji mi je pružio priliku da budem deo događaja. Drago mi je što sam deo ovog Olimpijskog časa i što mogu da popričam s drugarima iz ovog mesta o svemu onome što sport pruža - rekla je Anja Crevar.

Učesnici Olimpijskog časa imali su prilike da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice, dok su najmlađi osnovci kroz „Olimpijsku bajku“ učili o olimpijskim, životnim vrednostima koje bi trebalo da usvoje u svom odrastanju.- Drago mi je što danas, pored prijatelja iz Olimpijskog komiteta Srbije, naš grad i njegovi stanovnici mogu da ugoste i specijalnog gosta, plivačicu Anju Crevar, koja je sa samo 15 godina ispunila A olimpijsku normu i koja će biti naš najmlađi predstavnik na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.(G. F.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track