POSLE UDESA U SOČIJU Sains dobio lekarsku dozvolu da vozi trku
Foto: Reuters

Trebalo bi da startuje

POSLE UDESA U SOČIJU Sains dobio lekarsku dozvolu da vozi trku

Ostali sportovi -
Španac je izgubio kontrolu nad bolidom tokom trećeg treninga, pri ulazu u krivinu 13 i udario je levim delom bolida u ogradu, a potom nije mogao da se zaustavi, već je završio ispod zaštitnih ograda u nastavku staze

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sains junior prošao je lekarske preglede i dobio je dozvolu da vozi na trci za Veliku nagradu Rusije posle udesa koji je imao.

Sains je u subotu uveče pušten iz bolnice u Sočiju, a odmah posle nesreće pojavile su se informacije da želi da se nađe na startu trke koja se vozi od 13 časova.

Pošto nije vozio kvalifikacije, Sains bi trebalo da startuje sa samog začelja, ali će verovatno biti pomeren za nekoliko pozicija zbog kazni koje su dobili pojedini vozači.

Mladi Španac je izgubio kontrolu nad bolidom tokom trećeg treninga, pri ulazu u krivinu 13 i udario je levim delom bolida u ogradu, a potom nije mogao da se zaustavi, već je završio ispod zaštitnih ograda u nastavku staze. Sains je odmah prebačen u bolnicu iz predostrožnosti i prvobitno je trebalo da prenoći u njoj, ali je u subotu uveče objavio da je pušten iz nje.

“Dobro sam, malo sam ugruvan posle nesreće u leđima i vratu, ali sam spreman da vidim šta će se dešavati. Nadam se da ću se u nedelju probuditi u dobrom stanju i možda ću moći da pokušam da vozim trku. To mi je namera, ali moram da budem i oprezan. Bio sam svestan tokom udesa, pokušao sam da komuniciram sa timom, ali radio nije radio. Znam da su mnogi bili uplašeni, ali mi je drago da sam dobro i hvala svima na podršci”, rekao je Sains.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track