KAJAKAŠICA MILICA STAROVIĆ ZA KURIR: Gladni smo uspeha i pobeda!
Foto: Damir Dervišagić

Intervju, maksimalnim radom do vrhunskih rezultata

KAJAKAŠICA MILICA STAROVIĆ ZA KURIR: Gladni smo uspeha i pobeda!

Ostali sportovi -
Naša reprezentativka već se priprema za najveće takmičenje u sledećoj godini i želi bar podjednako dobre rezultate kao u sezoni iza nas

Srpski olimpijski tim pokušaće da na Olimpijskim igrama u Brazilu premaši broj medalja osvojenih na prethodnim Igrama u Londonu, a s punim pravom se računa da bi kajakaška reprezentacija mogla da se okiti s nekoliko odličja. Među brojnim majstorima ovog sporta je i ženski dvojac Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović.Upravo smo Milicu izdvojili da nam otkrije planove i očekivanja u danu kad je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisao pozivno pismo Međunarodnog olimpijskog komiteta i tako ozvaničio učešće Srbije na Igrama.- Tako je, sad je i zvanično da idemo u Rio. Mi smo do avgusta dva puta potvrdili da idemo na Olimpijske igre osvojivši srebrnu medalju na SP u dvosedu, a kvotu smo izborile i u četvercu jer smo osvojile šesto mesto.Da li je sve što sada radite zapravo priprema za najveći sportski događaj sledeće godine?- Svakako. Uveliko smo počeli s pripremama, nakon Svetskog prvenstva krajem avgusta imali smo mali predah. Čisto da napunimo baterije, da se odmorimo i spremno dočekamo novu sezonu. Hoćemo da se izborimo sa svim izazovima.Kako izgledaju pripreme u ovom periodu?- Kajak je sport na otvorenom i mnogo je spoljašnjih uticaja, pa dok nas još služi lepo vreme i dok je temperatura u plusu, trudimo se da budemo na vodi. Imaćemo eventualno još koju nedelju za to i onda od početka decembra krećemo s takozvanim bazičnim pripremama. Mnogo trčanja, plivanja, teretane... Tako do početka novog veslačkog dela priprema.Kakva su očekivanja od Igara u ovom trenutku i s koliko biste medalja Srbije bili zadovoljni?- Pa (osmeh)... sa onoliko koliko bude osvojeno. A onda bih dodala i još poneku na taj broj. Velika su očekivanja. Svi smo gladni i željni uspeha i pobeda, osvajanja medalja. Imamo dobru podlogu jer je protekla sezona stvarno bila uspešna. Stvarno dajemo apsolutni maksimum, pa ćemo videti šta će biti. Hrabro radimo na tome da budemo u životnoj formi tog dana na Olimpijskim igrama i da se sve dobro završi.Utisak je da ćeš u čamcu s Dalmom Benedek Ružičić biti kandidat za medalju.- Ako je suditi po prethodnoj sezoni... Pojavile smo se kao nova posada i sa svakog takmičenja smo se vratile okićene medaljom i time potvrđivale kvalitet. Sada bi to trebalo da potvrdimo, a ja mislim da hoćemo - rekla nam je Milica, koja je pozirajući fotografu najpre pokazala „keca“, a zatim i napravila „srce“, pa smo je za kraj pitali šta će od to dvoje pokazati s pobedničkog postolja u Brazilu:- Srce! Ljubav za sve!

Timski duhNE PLAŠIM SE NEPOZNATOGNaša kajakašica dosad nije učestvovala na Olimpijskim igrama, pa nas je zanimalo kako gleda na novo iskustvo koje je očekuje.- Volim takmičenja tog tipa, kao što su Mediteranske igre, Univerzijada i Evropske igre u Bakuu ove godine, na koja idemo svi zajedno kao tim. Mislim da su takva takmičenja stvarno poželjna jer održavaju atmosferu olimpijskog duha. Svi smo zajedno u jednom selu, bodrimo svoje kolege sportiste. Iako mi je prvo učešće na Olimpijskim igrama, ipak imam neko iskustvo što se toga tiče. Ne postoji doza straha ili neizvesnosti od novog - rekla je Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track