SRPSKI TEKVONDISTI JOŠ U PARIZU: Ne znamo kako smo preživeli!
Foto: Reuters

Drama u Francuskoj

SRPSKI TEKVONDISTI JOŠ U PARIZU: Ne znamo kako smo preživeli!

Ostali sportovi -
Dva sata pre napada bili smo na jednom od mesta gde se to dogodilo, kaže Mario Dujić, trener reprezentacije Srbije, koja se i dalje nalazi u francuskoj prestonici

Srpski tekvondisti nalazili su se na jednoj od lokacija u Parizu koje su bile meta terorista samo dva sata pre napada! Srećom, na vreme su otišli u hotel, gde su ih sačekale uznemirujuće vesti sa ulica koje su malo pre toga napustili.- Dobro smo - izgovorio je prvo selektor naše reprezentacije Mario Dujić za Kurir i uneo znatno olakšanje u dalji tok razgovora:- Ne mrdamo nigde, samo smo malo izašli tu ispred hotela. Najbliže mesto na kojem se desio napad udaljeno je tri kilometra od nas.Sreća je bila uz srpske tekvondiste, koji su bili na crnoj tački samo malo pre horor scena.

Otišao na takmičenje, a svedok je užasa... Miloš Gladović
Otišao na takmičenje, a svedok je užasa... Miloš Gladović

Svi su u šoku

- Dva sata pre napada bili smo na jednom mestu gde se desio udar. Išli smo u grad, malo da obiđemo Pariz, pošto nam je to bio jedini slobodan dan.Atmosfera u Parizu i u hotelu gde su naši reprezentativci više je nego mučna.- U šoku su svi. Zavladao je opšti haos. Kad smo mi u pitanju, više su se roditelji uplašili nego mi, pa su konstantno zvali da vide li su im deca dobro.Metro ne radiMnogi su glavom bez obzira otišli prvim letovima iz prestonice Francuske:- Dosta reprezentacija odmah je pobeglo odavde. Možda bismo i mi isto uradili, ali nismo mogli da nađemo način. Valjda ćemo danas uspeti. Metro ne radi. Mi smo 150 kilometara udaljeni od aerodroma. Nemamo način da dođemo do tamo. Videćemo danas, pokušavamo da dođemo do rešenja, možda taksi, ali 150 kilometara...Članovi reprezentacije Srbije u kontaktu su sa ambasadom u Parizu, ali od njih nisu dobili očekivanu pomoć.- Čuli smo se s njima. Tražili smo pomoć u pronalaženju prevoza da aerodroma, ali ništa od toga... Rekli su nam samo da ne izlazimo nigde iz hotela - zaključio je Dujić.U terorističkim napadima na šest lokacija koji su se preksinoć dogodili u Parizu, prema zvaničnim podacima, ubijeno je 128 ljudi, a oko 300 je povređeno, od kojih 80 teže. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.
Sve se ipak dobro  završilo... Mario Dujić
Sve se ipak dobro završilo... Mario Dujić

NeizvesnostSEDIMO U HOTELU I ČEKAMOOd srpskih reprezentativaca u Pariz su otišli Damir Fejzić, Stojan Rabijac, Miloš Gladović i Ana Bajić. Takmičenje je, naravno, odmah otkazano.- Bili smo na merenjima od 17 do 19 časova, taman platili kotizaciju... Ana je otišla za Beograd s Hrvatima, ona je došla poslednja, pa je imala drugačiju konekciju.Neizvesnost je glavni neprijatelj svih u taboru Srbije.- Sedimo u hotelu i čekamo - kaže trener Mario Dujić.Očekuje se da naša delegacija uskoro bez problema napusti glavni grad Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track