Najnovije vesti

UDOVIČIĆ: Sportska takmičenja najbolja promocija Srbije
Foto: MOS

Svečani prijem

UDOVIČIĆ: Sportska takmičenja najbolja promocija Srbije

Ostali sportovi
JAGODINA - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da će Vlada učiniti sve da Srbije u narednom periodu organizuje veliki broj međunarodnih takmičenja jer se na taj način najbolje promoviše zemlja.

"Nije nam cilj da samo dovedemo što više sportista u našu zemlju, već da promovišemo Srbiju na najbolji način i da damo mogućnost našoj deci, omladini, da zavole sport i da roditeljima olakšamo da motivišu decu da se bave sportom", rekao je Udovičić na svečanom prijemu za svetskog prvaka u kik-boksu Aleksandra Konovalova, člana kluba "Palmini tigrovi" iz Jagodine.

 

Predsednik Skupštine opštine Jagodine i vlasnik kluba "Palmini tigrovi" Dragan Marković istakao je da u Jagodini radi 120 sportskih organizacija, sa 30 različitih sportskih disciplina u kojima je registrovano 5.000 takmičara od juniora do seniora.

 

Jagodina u različitim sportovima ima 25 reprezentativaca i Grad za sport izdvaja 10 odsto od budžeta koji je ove godine oko tri milijarde dinara.

 

"Zbog ovakvih rezultata Markovića vole i cene u ovom gradu", istakao je Udovičić i ocenio da "bez ulaganja nema rezultata".

 

"Ono što naši sportisti rade i što su uradili, siguran sam da će raditi i u narednom periodu, da promovišu Srbiji na najbolji način.Ssto je Konovalov uradio, da sa 21. godinu bude apsolutni sampion sveta, pokazao je da nema veže koliko godina imate već kolko verujete u sebe", rekao je Udovičić.

 

On se zahvalio Markoviću, što se iz budžeta grada izdvaja 10 odsto za sport.

 

"Bez ulaganja ne može se očekivati da se u narednom periodu, dugoročno gledano, ostvari dobar rezulat. Upravo zato Jagodina je primer za druge opštine da se postigne ono zašto težimo svi u državi", rekao je Udovičić.

 

Kik-bokseri su osvojili 29 medalja i to je uparvo pokazatelj odličnog sistemskog rada, a velika je čast i što je predsednik gospodin Pelević jedan od kandidata za predsednika Svetske kik-boks federacije.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...