SAJAM SPORTA: Softbol, skajbol i badminton zasenili fudbal u Srbiji
Foto: MOS

Mali sportovi hit ovogodišnje manifestacije

SAJAM SPORTA: Softbol, skajbol i badminton zasenili fudbal u Srbiji

Ostali sportovi -
Sajam sporta ove godine je premašio sva očekivanja. Preko 60.000 posetilaca za samo tri dana, podatak je koji potvrđuje da je sport glavni brend naše zemlje.

Uz najpoznatije sportove košarku, odbojku, fudbal, karate predstavili su se i manje poznati sportovi.Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa pomoćnikom Urošem Zekovićem i predstavnicima kabiteta MOS, posetio je poslednjeg dana i sve manje sportove.Softbol savez je imao vrlo zanimljiv štand, sa lutkom sa softbol opremom, a čitav sajt je bio u slikama softbolaša i softbolašica. Ministra su dočekale bronzane reprezentativke sa Balkanijade Đina Stojković i Aleksandra Stojković i bronzani reprezentativci sa Balkanijade u slou piču Zorana Glijaković, Sara Marković, Rober Tot, Nikola Stričević i Darjan Vig i igračica Arene Dušanka Pavlović.

Ministru je uručena majca sa natpisima SOS broja 1003, koju su softbolašice nosile na juniorskom Evropskom prvenstvu u Holandiji 2014, kao i nekoliko suvenira. Softbol je imao i specijalnu gošću, Venetu Toševu, reprezentativku Bugarske.- Vanja Udovičić je popularan i u Bugarskoj. Bio je sjajan vaterpolista, a kažu mi da sada odlično vodi srpski sport, kao ministar. Oduševila sam se jer je bio prijatam, pričao je sa nama softbolašicama, kao da se poznajemo odavno. Oduševljena sam Sajmom sporta, ali i Beogradom, gde imam prijatelje i osećam se kao kod kuće - istakla je Veneta Toševa.

Badminton savez je okupio svoje najbolje reprezentativce, koji su se zajedno sa njihovim predsednikom Jovovićem, slikali za uspomenu sa ministrom Udovičićem. Ministar je u paru za Zekovićem na terenu za badminton, ukrstio rekete protiv predstavnika Vlade Beograda, Nikodijevića i Gaka.Možda i najmlađi sport koji se predstavio na Sajmu sporta, bio je skajbol. Sport sličan skvošu, ali možda i atraktivniji, jer se najbolje igra na pesku ali i na svim drugim podlogama. Najmlađi skajbolaš Dositej odigrao je nekoliko poteza sa ministrom, izazvavši oduševljenje kod prolaznika.Sve u svemu Sajam sporta 2015, bio je pun pogodak. Sportski savez Srbije, kao organizator, na čelu sa direktorom Sajma sporta Nemanjom Svjetličićem, zaslužio je sve čestike. I verujemo da ćemo sledeće godine uživati na istom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track