STONI TENIS: Branislava Perić - Ranković nominovana za najbolju na svetu
Foto: Oks.org.rs

Prvi srpski paraolimpijac

STONI TENIS: Branislava Perić - Ranković nominovana za najbolju na svetu

Ostali sportovi -
NOVI SAD - Najbolja srpska sportistkinja sa invaliditetom, reprezentativka Srbije u stonom tenisu, Borislava Perić - Ranković, danas je nominovana za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Kandidatura Ranković - Perić je tim značajnija ako se zna da to prvi put da je neko od paraolimpijaca i stonotenisera iz Srbije ušao u najužu konkurenciju za izbor najboljeg na svetu.

"Zaista mi mnogo znači to što je Svetska stonoteniska federacija prepoznala moje uspehe ove i prethodnih godina. Bez obzira na dobre rezultate koje sam ostvarila nisam očekivala da ću biti nominovana", rekla je Perić - Ranković.

Ni selektor paraolimpijske stonoteniske reprezentacije Srbije, Zlatko Kesler nije krio svoje zadovoljstvo, posebno zbog činjenice da je Perić - Ranković prvi srpski paraolimpijac koji je nominovan za tu prestižnu titulu.

"Sigurno da je Bebin uspeh veliki podstrek za ostale naše paraolimpijce jer je to dokaz da se veliki trud i rad uvek na kraju isplate", rekao je Kesler.

Borislava Perić - Ranković trenutno je prvoplasirana na svetskoj ranglisti stonoteniserki sa invaliditetom, a ove godine je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Danskoj i srebrnu medalju u ekipnoj konkrenciji na istom takmičenju. U 2015. godini osvojila je i Svetska kupa.

Osim Perićeve, za najbolju stonoteniserku sveta nominovane su Alesandra Bruna Kosta iz Brazila i Jang Kijan iz Kine. Svečano proglešenje biće održano u Lisabonu u sredu, 9. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track