VEČE ZAHVALNOSTI PSD SVETA SRBIJA: Šansa za sve koji imaju talenat!
Foto: PR

Uspomena detinjstva, pouka života

VEČE ZAHVALNOSTI PSD SVETA SRBIJA: Šansa za sve koji imaju talenat!

Ostali sportovi -
Pravoslavno sportsko društva ”Sveta Srbija” večeras je upriličilo veče zahvalnosti i tako obeležilo još jednu godinu svoje humanitarne misije!

Počasni predsednik "Svete Srbije", mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije kazao je da je “čestita i velika ideja da postoji Društvo za one koji imaju talenta, a nemaju novca”, kako bi i oni “dobili šansu u vremenima kada se sve plaća i kada trud i talenat nisu dovoljni”.

Predsednik PSD “Sveta Srbija” Dejan Tomašević izjavio je večeras na Zahvalnoj večeri Pravoslavnog sportskog društva ”Sveta Srbija” da to Društvo ima cilj da vrati “prave vrednosti u svakodnevicu života mališana, ali i nas samih”. Kako je rekao, “uloga roditelja i zadatak koji imamo da našu decu izvedemo na pravi put u velikoj meri otežana ubrzanim tempom koji diktira današnji način života”.

“Lična vizija svih nas iz PSD Sveta Srbija, i svih prijatelja koji nam pružaju podršku, je da u bliskoj budućnosti, vi draga deco, postanete daleko bolji i uspešniji od svih nas”, kazao je Tomašević. Na samoj večeri, u okviru svečanog dela, uručene su zahvalnice direktorki studija B Ivani Vučićević, gradskom sekretaru za sport Slavku Gaku, direktoru Kancelarije za vere Vlade Republike dr Mileti Radojeviću, Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova. U ime svih laureata PSD ”Sveta Srbija” prisutnima se obratila direktorka Studija B Ivana Vučićević i tom prilikom je istakla da će Studio B i dalje biti podrška PSD “Sveta Srbija”. Nosilac specijalne zahvalnice za ovu godinu je Jovan Simić - čovek koji je svoje fudbalske dresove, koje je skupljao od detinjstva, prodao kako bi pomogao devetogodišnjoj Nađi Novaković da izvrši transplataciju koštane srži skupivši 300 hiljada evra.

Na svečanosti je emitovan dokumentarno-igrani film “TO SMO MI PSD SVETA SRBIJA - Uspomena detinjstva – pouka života” u kojem su deca sportskih klubova ovog Društva: Anasatasija, Miloš, Milan i Emilija ispričala šta je sve “Sveta Srbija” sa svojim prijateljima učinila u 2015. godini. U tome su im pomogli i glumci Danica Todorović i Marinko Stojaković. Ovaj film u produkciji PSD ”Sveta Srbija” je urađen u režiji Marina Conića po scenariju Vladimira Radovića i Dimitrija Stikića koji je bio i producent filma.

Među zvanicama je pored episkopa moravičkog Gospodina Arsenija Vikara Patrijarha srpskog, predstavnici Vlade Republike Srbije i Gradske uprave Grada Beograda, poznati novinari, sportski radnici, glumci, pevači kao i predstavnici kompanija ”Telekom Srbija”, ”Nelt”, ”Frikom”, JP ”Ada Ciganlija”, ”Đak sport” i mnogi drugi. Svečanost ove večeri vodio je glumac Aleksandar Srećković – Kubura, nakon čega je usledio koktel zahvalnosti za sve prisutne. Veče zahvalnosti Pravoslavnog sportskog društva ”Sveta Srbija” održano je u Atrijumu Etnografskog muzeja na Studentskom trgu.

PSDSS je Pravoslavno sportska organizacija, osnovana sa blagoslovom Nj.S. Pa- trijarha Srbskog g. Irineja, da bi se decii mladima ponudio jedinstven koncept sport- skog razvoja i ličnosnog uzrastanja u kome se istovremeno primenjujusavremena trenaž- na metodologija i Jevanđelski principi.Sportski i telesni napredak dece u saglasju sa neodvojivim iuporednim razvojem njihovih duhovnih, Pravoslavnih, tradicionalnih, kulturnih i rodoljubivih vrlina, kako bi bilibolji ljudi i sportisti i na taj način pomogli sebi i svojoj porodici, ali i opštem dobru našeg naroda, države idruštva. Svesni krize u kojoj se nalazi naš sport, ali i porodica, narod, društvo i država, osnivači PSD SvetaSrbija, dobrotvornim i zadužbinarskim radom, afirmišući zajedništvo sportskih i pravoslavnih, telesnih iduhovnih, ljudskih i patriotskih vrlina, žele da stvore jednu jaku alternativu narastajućim izazovima sa kojima se suo-čavaju naša deca i naš narod

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track