RUKOMETAŠICE PRED TUNIS: Nema opuštanja, jaka odbrana je obaveza
Foto: RSS

Ključni meč u grupi

RUKOMETAŠICE PRED TUNIS: Nema opuštanja, jaka odbrana je obaveza

Ostali sportovi -
Rukometašice Srbije igraju u petak od 18:30 protiv selekcije Tunisa, u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Srpkinje su pobedom nad Japanom u sredu uveče napravile presudni korak ka drugoj fazi takmičenja, ali sada moraju da ga potvrde protiv autsajdera grupe.

"Dosadašnja igra je zadovoljavajuća, pogotovo u odbrani. Čeka nas Tunis, jako zanimljiva reprezentacija sa jako dobrom bekovskom linijom. Ne smemo da se opustimo i nastavljamo naš cilj, a to je dalji prolaz", rekla je Sanja Rajović.

Srbiji će za plasman u sledeću fazu biti dovoljan i bod, a može čak da priušti i poraz, jer se ne očekuje da Japanke iznenade selekciju Mađarske.

"Do sad smo pokazali da smo jako dobra ekipa i da dajemo svoj maksimum. Mislim da smo iz utakmice u utakmicu napredovali i da polako napredujemo. Ekipa koja dolazi sa drugog kontinenta i čija igra se sigurno razlikuje ali strpljivim napadom imamo šansu da ih pobedimo", rekla je Ivana Prijović.

U očekivanom plasmanu u osminu finala Srbija će igrati sa pobednikom grupe B, za šta se bore Holandija, Švedska i Poljska.

"Konačno sam zadovoljan odbranom koja je na poslednjoj utakmici u velikoj meri pomogla golmankama da se razbrane. To je odbrana sa kakvom treba da igramo i u narednim mečevima", rekao je selektor Saša Bošković.

Meč Srbije i Tunisa na programu je od 18:30 časova u Juske Bank Boksen areni u Herningu, a glavni sudija je Marin Garsija iz Španije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track