Najnovije vesti

IZNENAĐENJE ZA LEGENDE: Evo kako je Vanja Udovičić primio Boru Stankovića i Savu Grozdanovića
Foto: MOS

U znaku broja 90

IZNENAĐENJE ZA LEGENDE: Evo kako je Vanja Udovičić primio Boru Stankovića i Savu Grozdanovića

Ostali sportovi
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas legende srpske košarke i odbojke Boru Stankovića i Savu Grozdanovića i zahvalio im se na svemu što su uradili na promociji sporta i zemlje.

Stanković i Grozdanović stigli su u kabinet ministra ne znajući ni povod prijema, niti da će tamo biti zajedno, a Udovičić ih je dočekao sa poklonima i dresovima sa brojem 90 koji simbolično označavaju i broj godina koje su napunili u 2015.

"Izuzetna mi je čast da sam imao priliku da ugostim legende srpskog sporta. Vi ste naši uzori, svi smo učili od vas i želeli da postignemo makar deo vaših uspeha kada smo počinjali svoje sportske karijere. Jošš uvek se sećam svoje prve olimpijske medalje i oduševljenja činjenicom da mi je istu lično dodelio Bora Stanković", rekao je Udovičić.

On je istakao da je vrlo važno da se sećamo sportskih legendi i ljudi koji su godinama gradili temelje srpskog srpskog na kojima i danas počivaju uspesi novijih generacija.

Bora Stanković se smatra jednim od očeva srpske košarke. Nakon igračke karijere gotovo pola veka radio je kao kao funkcioner u Košarkaškom savezu Jugoslavije, Međunarodnoj košarkaškoj federaciji i Međunarodnom olimpijskom komitetu. Odlikovan je nemačkim Zaslužnim krstom, francuskom Legijom časti, Ordenom za Jugoslaviju prvog stepena, a nedavno je dobio i nagradu za životno delo.

Sa druge strane, Sava Grozdanović je u Jugoslaviji i Grčkoj, sa klubovima i reprezentacijama osvojio ukupno 32 medalje i smatra se osnivačem jugoslovenske odbojke. Jugoslovenska ženska reprezentacija na čelu sa njim osvojila je prvu internacionalnu medalju u odbojci, davne 1951. godine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...