DUŠKO PIJETLOVIĆ: Beograd nas obavezuje da uzmemo zlato
Foto: Saša Pavlić

Motivisan šampion

DUŠKO PIJETLOVIĆ: Beograd nas obavezuje da uzmemo zlato

Ostali sportovi -
Optimizam srpski vaterpolista smatra da pred punim tribinama Arene niko neće moći da parira Srbiji na Evropskom prvenstvu

Srpski vaterpolista Duško Pijetlović osvojio je sve trofeje koji se mogu osvojiti u 2015. godini, kako sa klubom tako i sa reprezentacijom. Zato i ne čudi kada se čuje da je ovo bila najbolja godina u njegovoj karijeri, a iskusni centar se u potpunosti slaže sa ovom konstatacijom.

- Ne samo meni, svima nama. Pogotovo momcima koji su igrali u Pro Reku sa mnom jer smo nas trojica osvojili se što se može osvojiti ove godine. Ne postoji način da se nešto bolje uradi. Ovo je pre svega bila divna godina jer sam osvojio Svetsko prvenstvo, i to sa ovakvom reprezentacijom, odnosno sa ovakvim prijateljima kakve imam u reprezentaciji.Neće biti lakoNa prethodnim takmičenjima stekao se utisak da vam niko ništa ne može. Da li te plaši da bi zbog toga moglo doći do opuštanja?- Malo me nervira jer se stiče utisak da smo mi jedini na svetu koji se bave ovim sportom. Dobro znam koliko se druge reprezentacije pripremaju i koliko ozbiljno sve shvataju. Znam i koliko su kvalitetne i koliko lako može da se dogodi da izgubimo od svakog. Žao mi je što se stvorila slika da smo nepobedivi, ali mi je drago sa sportske strane, jer smo stvarno vladali svetom ove godine.Pred nama je Evropsko prvenstvo i prilika da se osvoji i treća titula zaredom, što nikome dosad nije pošlo za rukom.- Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da će Arena biti puna. Ako bude tako, ne verujem da će moći da dođe do nekih iznenađenja.Publika dodatni motivMeđu navijačima vlada mišljenje da bi možda trebalo smanjiti gas na EP i spremati se za OI u Rio de Žaneiru.- Da se ovo ne igra u Beogradu, sigurno bismo svemu pristupili drugačije i da bi nam više prijalo da ovo Evropsko prvenstvo, pogotovo sa neke taktičke i tehničke strane, malo slabije zapnemo. Prezasićenost je veliki problem kod svih ekipa i ako budemo osvajali sve, mora da dođe trenutak kada će se odigrati loša utakmica i kada će se izgubiti. Najmanje bih voleo da se to desi na Olimpijskim igrama, ali pošto se ovo prvenstvo igra u Beogradu, naravno da moramo da odradimo sve, da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i osvojimo titulu.(G. F.)

Tata bez porazaOČINSTVO ME ISPUNJAVAPo čemu ćeš pamtiti 2015. godinu, ako ne pričamo o vaterpolu?- Po porodici, svakako. Postao sam tata u 2014. godini i od tada nisam ništa izgubio zapravo. Taj momenat očinstva me ispunjava, to je najveći dar i nešto najlepše što mi se događalo ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track