IVANA ŠPANOVIĆ: Baka mi je bila Deda Mraz
Foto: Dragan Kadić

Autointervju, atletičarka

IVANA ŠPANOVIĆ: Baka mi je bila Deda Mraz

Ostali sportovi -
Pamtim trenutak kad sam jedne godine dotrčala do vrata i videla ga kako mi donosi poklone. Mit se možda ne bi promenio da to nije bila ona

Najbolja sportistkinja Srbije u 2015, atletičarka Ivana Španović zaista će imati po čemu da pamti godinu koja je iza nas. Osvojila je titulu prvaka Evrope, bila treća na Svetskom prvenstvu, preletela rekordnih sedam metara i ukupno se okitila sa deset odličja.Svesni da joj je verovatno i intervjua preko glave, odlučili smo da napravimo nešto drugačije. Uz nekoliko smernica prepustili smo Ivani da u ovom intervjuu obavi i ulogu novinara, odnosno da sama sebi postavlja pitanja i daje odgovore na njih.Koje je tvoje prvo sećanje na Novu godinu i Deda Mraza?- Najlepša sećanja na Novu godinu vezujem za porodični dom. Svake godine cela porodica bi se okupila, čekali bismo ponoć, odbrojavali i svi zajedno otvarali poklone. Uz skromnu trpezu i mamine specijalitete jednostavno bismo uživali u tim prazničnim trenucima provedenim zajedno.Koji poklon posebno pamtiš?- Poklone baš i ne pamtim toliko koliko trenutak kad sam jedne godine prebrzo dotrčala do vrata i videla Deda Mraza kako donosi poklone. Mit o Deda Mrazu se možda i ne bi promenio da u stvari Deda Mraz nije bila moja baka. Uhvaćena je na delu. Uvek se rado setimo te anegdote i slatko se nasmejemo.Gde ćeš biti za doček 2016. i šta ćeš poželeti u ponoć?- Novu godinu dočekaću s verenikom i prijateljima u našem domu. Godinu na izmaku obeležila su moja česta putovanja, ali i veliki uspesi, pa je krajnje vreme da se okupimo i svemu tome nazdravimo. A želja je uvek ista, samo zdravlje!Posle tih velikih rezultata i uspeha, koji su planovi i ciljevi za narednu godinu?- Uvek mi je cilj pre svega da nadmašim sebe, da budem za nijansu još bolja u svemu što radim. Kad su u pitanju planovi, sve je podređeno tome da što spremnija dočekam nastupe na velikim takmičenjima. U narednoj godini očekuju me Svetsko prvenstvo u dvorani, Evropsko prvenstvo na otvorenom i, naravno, Olimpijske igre u Riju.I za kraj, jedno pitanje Kurira: kako vam se svidelo u ulozi novinara?- Uživala sam jer je to bio prvi intervju u kojem nije bilo pitanja u vezi s mojim venčanjem. Dopada mi se, možemo ovako da nastavimo i kroz celu 2016. godinu.

Ivanine željeBUDITE VESELI!Imate li neku želju za konkurentkinje?- Da ih služi zdravlje, da naporno rade i da im moje daljine budu reper u 2016.A za srpske sportiste?- Da ostanu predani do kraja onome što rade, da ponos i prkos iskoriste na terenu. I da budu najbolji.A čitaocima Kurira, odnosno građanima Srbije?- Sve najlepše za Novu godinu, da predstojeće praznike provedu sa svojim najmilijima u miru i veselju. Srećna Nova godina, a potom i božićni praznici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track