KOMEMORACIJA DUŠKU KORAĆU: Genijalnost ti je iscrpila telo!
Foto: Ddragana Udovičić

Tužno u RTS

KOMEMORACIJA DUŠKU KORAĆU: Genijalnost ti je iscrpila telo!

Ostali sportovi -
Govorio si za sebe da si duša staroslovenska i da to što te mnogi ne razumeju nije tvoj problem već njihov, poručila Tamara Rakić

Galerija RTS bila je mala da primi sve one koji su juče u podne došli na komemoraciju preminulom sportskom novinaru nacionalne TV kuće Dušku Koraću.

Duško Korać
Duško Korać

Od čoveka koji je postao sinonim za skijanje, atletiku i plivanje oprostile su se mnoge kolege, prijatelji, saradnici, kao i anonimni ljudi koji su se divili njegovom načinu rada.- Čovek je s tobom uvek znao na čemu je. One koje si voleo uzdizao si, a onima koji ti nisu bili pri srcu jasno si stavio do znanja gde im je mesto. O nekim stvarima si možda pričao i kad im nije bilo vreme, ali to si bio ti. Dan je bio prekratak za tebe, ali zašto si sada požurio? Počivaj u miru, neka ti je večna slava - rekao je Radoslav Simić, s kojim je odradio bezbroj nezaboravnih prenosa, dok je koleginica iz sportske redakcije RTS Tamara Rakić poručila:

Uteha... Vesna Korać sa Oliverom Kovačević
Uteha... Vesna Korać sa Oliverom Kovačević

- Govorio si za sebe da si duša staroslovenska i da to što te mnogi ne razumeju nije tvoj problem već njihov. Neosporan je bio tvoj gen za genijalnost, a genijalnost je umesto uma iscrpila tvoje telo. Poslednji put si mi rekao: „Zbogom, drugarice.“ Nema zbogom, Dule, ti si tu u onom istom prostoru slobode i kreativnosti u kojem se sada mi krećemo, a koji si ti stvorio za nas.Kremacija legendarnog novinara Duška Koraća biće obavljena danas u 14 časova na Novom groblju(K. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track