Iva Obradović u polufinalu
Foto: BETA

Veslanje

Iva Obradović u polufinalu

Ostali sportovi -
Ona je u skifu stazu od 1.500 metara preveslala u vremenu 7:29.83

BEOGRAD - Najbolja srpska veslačica Iva Obradović plasirala se u polufinale Svetskog kupa koji se održava na Adi Ciganliji pošto je ubedljivo trijumfovala u svoj kvalifikacionoj grupi.

Ona je u skifu stazu od 1.500 metara preveslala u vremenu 7:29.83. U istoj disciplini Ivana Filipović zauzela je poslednje mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom s vremenom 8:11.79.

"Moram da budem zadovoljna s obzirom na to da sam pobedila u svojoj grupi, a kada osvojiš prvo mesto u bilo kojoj trci nema i ne sme da bude razloga da ne budeš srećan. Preskačem repesaž i to će mi pomoći da što spremnije dočekam sutrašnje polufinale", izjavila je Obradović.

Dvojac bez kormilara Jovan Popović i Nenad Beđik u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je drugo mesto sa vremenom 6:36.35, što nije bilo dovoljno za polufinale, pa će drugu šansu imati u repesažu danas popodne.

Isto važi i za dubl skul Miloš Vasić i Marko Marjanović, koji su u trećoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:34.12 bili prvi ispod crte za direktan plasman u polufinale.

I četverac bez kormilara u sastavu Radoje Đerić, Nikola Stojić, Goran Jagar, Miljan Vuković plasman u polufinale tražiće kroz repesaž. Oni su s vremenom 6:00.81 osvojili četvrto mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track