PRE ROKA: OKS dobio novac od Ministarstva sporta i omladine

STIGLE PARE

PRE ROKA: OKS dobio novac od Ministarstva sporta i omladine

Ostali sportovi -
Olimpijski komitet Srbije (OKS) objavio je da je nastavljeno finansiranje olimpijskih programa sportista koji su izborili plasman na OI u Rio de Žaneiru

"Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i naporima ministra Vanje Udovičića obezbeđena su sredstva za nesmetanu realizaciju programa srpskih olimpijaca. Olimpijski komitet Srbije i savezi olimpijskih sportova koji već imaju kvalifikovane sportiste za Rio, za razliku od prethodnh godina i prakse kada su prva budžetska sredstva bila na raspolaganju značajno kasnile, u mogućnosti su da nesmetano finansiraju pripreme i takmičenja naših sportista", saopštio je OKS.Juče je uplaćen prvi deo novčanih sredstava za redovan program rada u 2016. godini na račun Atletskog saveza Srbije.Ministarstvo omladine i sporta predvođeno Vanjom Udovičić uplatilo je prvu ratu u visini od 7 miliona dinara (ukupna godišnja cifra namenjena srpskoj atletici je 47 miliona).

"Dugujemo ogromnu zahvalnost Vladi Republike Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i naravno ministrom za omladinu i sport Vanjom Udovičić. Ovaj uplaćen novac garantuje nam mir i sigurnost u redovnim programima, bez ikakvih problema", rekao je generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković. "Obično je novac za program stizao tek u martu, a dešavalo se da bude čak i u maju. Veoma je bitno da nam sredstva budu uplaćena što pre, kako bi naši olimpijci i atletičari koji se spremaju da ostvare norme za velika takmičenja mogli da idu na pripreme u toplije krajeve. Primeri za to su Ivana Španović koja se nalazila na pripremama u Dubaiju, Tatjana Mirković i Mihail Dudaš u Južnoj Africi, Emir Bekrić na Tenerifima, Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević u Hrvatskoj, Amela Terzić u Ulcinju, braća Savanović u Baru, Olivera Jevtić u Keniji, kao i redovne pripreme za sve reprezentativce u Baru", navodi se u saopštenju ASS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track