(VIDEO) DOVIĐENJA, PRIJATNO: Poslušajte motivacioni govor selektora Savića vaterpolistima Srbije
Foto: Printskrin

Evropsko prvenstvo

(VIDEO) DOVIĐENJA, PRIJATNO: Poslušajte motivacioni govor selektora Savića vaterpolistima Srbije

Ostali sportovi -
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Beogradskoj areni pred oko 11.000 gledalaca pobedila Slovačku sa 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0).

Izabranici Dejana Savića očekivano su savladali Slovačku i izborili plasman u četvrtfinale u kom će se u ponedeljak od 20.15 sastati s boljim iz duela Rusije i Nemačke.

Iako su u meč ušli kao veliki favoriti, bilo je potrebno malo vremena "Delfinima" da uđu u ritam i naprave razliku za miran završetak meča.

Slovaci su se odlično držali do finiša druge četvrtine, a u tom periodu selektor Dejan Savić morao je da zatraži tajm-aut kako bi motivisao svoje igrače da dodaju gas. Upravo se to i desilo u finišu prvog poluvremena, da bi na kraju Srbija trijumfovala sa ubedljivih 10:5.

"Samo slušajte ovo. Ljudi, oni ne mogu da plivaju. Mi smo sve vreme u kontri. Pa za koji k... se bre svi nabijamo u gol. Raširite. Dajte da iskoristimo to. Druga linija dobija loptu, ide se u završnicu. Kontra strana zatvara i doviđenja prijatno. Šta komplikujemo", rekao je, između ostalog, Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track