NFL: Mening opet na Brejdija!
Foto: Profimedia

Zakazan novi okršaj dva slavna američka kvoterbeka

NFL: Mening opet na Brejdija!

Ostali sportovi -
Prošlogodišnji šampion NFL Nju Ingland Petriots putovaće idućeg vikenda u Denver, gde će s domaćim timom Bronkosima igrati u finalu Američke fudbalske konferencije za plasman na Superboul.

S istom željom finale Nacionalne fudbalske konferencije odigraće timovi Arizona Kardinals i Karolina Panters, jer će pobednik dobiti priliku da se 7. februara u kalifornijskom gradu Santa Klari, na stadionu Levis, bori za 50. NFL titulu.Denver Bronkosi su u polufinalu pred svojim navijačima savladali Pitsburg Stilerse sa 23:16. Kvoterbek gostiju Ben Rotlisberger bio je limitiran nezgodnom povredom od prošle nedelje, ali je uprkos svom hendikepu uspešno vodio svoju ekipu sve do devet minuta pre kraja meča. Međutim, tad je izbijena lopta Pitsburgovom „raning-beku“ Ficdžeraldu Tusenu i u trenucima kad je sve mirisalo na drugi tačdaun za Stilerse, došlo je totalnog preokreta u meču. Legendarni kvoterbek Pejton Mening dobiće priliku da se u nedelju još jednom oproba u direktnom duelu sa svojim najvećim konkurentom Tomom Brejdijem, koji je predvodio Patriotse do petog uzastopnog finala konferencije.Karolina je posle prednosti od 31:0 u prvom poluvremenu dozvolila Sijetlu da napravi neizvesnost u poslednjim trenucima utakmice. Ipak, početne slabosti tima iz „kišnog grada“ nije bilo jednostavno nadoknaditi, pa će Panteri dočekati Arizonu Kardinals na svom terenu u Šarlotu.(D. P.)

Sve je spremno za SuperboulPEVAJU BRUNO MARS I BIJONSEVeć sad se zna da će reklama od 30 sekundi tokom TV prenosa Superboula koštati zainteresovane oglašivače čak pet miliona dolara. Tokom poluvremena gledaoci će uživati u koncertu britanskog benda Koldplej, a pevaće i zvezde američke muzičke scene Bijonse i Bruno Mars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track