(VIDEO) ORLOVI U SUZAMA: Srpski rukometaši u šoku posle eliminacije sa EP
Foto: Pol2016.ehf-euro.com

Presudio nedostatak iskustva

(VIDEO) ORLOVI U SUZAMA: Srpski rukometaši u šoku posle eliminacije sa EP

Ostali sportovi -
Srpski rukometaši su u šoku posle remija sa Makedonijom koji ih je eliminisao sa Evropskog prvenstva.

Žarko Šešum je bio u suzama.

"Teško je bilo šta reći. Ne mogu nikome ništa da zamerim u ovom trenutku. Borili smo se, igrali najbolje što možemo u ovom trenutku. Igrali smo dobro, bilo je grešaka, ali niko ne greši, niti promašuje namerno. Igrali smo i lepo, i dobro, ali ovo je za jedan gol u poslednjoj sekundi. Tu nema šta mnogo da se kaže. Ne pamtim kada mi je ovoliko bilo teško", rekao je Šešum i prokomentarisao poslednji napad Makedonaca, u koji su ušli sa sedam igrača na pet srpskih:

"Hteli smo da napravimo faul, ali sa dva igrača manje, bilo je teško. Lopta je brža od čoveka plus brojčana prednost. Oni su iskusna ekipa, napravili su višak i dali gol. Svaka čast".

Ni Petar Nenadić nije bio u boljem stanju.

"Ono što mogu da kažem je da smo se borili i igrali dobar rukomet. Očigledno je da nam fali još iskustva, pogotovo sa klupe, ali apelujem da treba sačuvati ovu ekipu. Ako ovaj sastav bude nastavio u ovakvom ritmu može daleko da dogura za nekoliko godina", rekao je Nenadić.

Golman Darko Stanić proglašen je za igrača utakmice, ali mu to nije uteha.

"Čestitam treneru i makedonskom timu na odličnoj utakmici. Želim im svu sreću u nastavku takmičenja. U ključnim trenucima je presudilo iskustvo makedonskih igrača, odnosno, neiskustvo naših igrača. Dejan Manaskov je bio ključni igrač koji je preuzeo odgovornost", naveo je Stanić.

Selektor Dejan Perić čestitao je Makedoniji na plasmanu u drugi krug.

"Želim im da nastave da prikazuju dobre partije. Imali smo tešku grupu, ali ni jednom to nismo spomenuli u pripremnom periodu, jer bi to značio izgovor za sportistu koji treba da igra protiv najboljih i pobedi. Odlučila je jedna odbrana ili jedna odbijena lopta. To je sport i meni je drago da su ekipe sa prostora bivše Jugoslavije vodile mali sportski rat do poslednje sekunde", rekao je Perić i dodao:

"Izgubili smo šansu za plasman u drugu fazu, ali u sportu postoje različiti načini da se izgubi. Čestitam mojim igračima na vrhunskoj sportskoj atmosferi, kvalitetu igre i moralu. Od srca sam ponosan na jednu grupu igrača, mladih i starih, koji su teret velikog takmičenja i izazov koji je bio pred nama, izneli na najvišem nivou".

Perić je rekao da bi ponovo sve isto uradio i naglasio da je kod poslednjeg napada njegova ekipa imala petoricu igrača na terenu, dva manje od protivnika.

"Postigli smo gol, ostalo je 10 sekundi. Najveći problem je što kod vođstva nismo uhvatili loptu nakon odbrane (Darka) Stanića, a zatim smo napravili bespotrebno isključenje. Kada bi se sve ovo ponovilo, isto bih uradio. Kod poslednjeg tajm-auta Makedonije imali smo pet igrača na terenu. Tražio sam da stanu na liniju od šest metara sva petorica i da trče oko pivotmena, da nijedan ne izlazi na protivničke igrače. Višak koji je napravljen na Manaskova je posledica toga što je jedan od mojih igrača izašao na 11 metara na Kirila Lazarova koji je bio sa loptom na 15 metara", završio je Perić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track