POHVALE: Ovakav spektakl se ne viđa ni na Olimpijadi!
Foto: Saša Pavlić

Stranci oduševljeni šampionatom u Beogradu

POHVALE: Ovakav spektakl se ne viđa ni na Olimpijadi!

Ostali sportovi -
Mnogo smo jaki Inostrani novinari za Kurir izneli utiske iz krcate Kombank arene, složni u oceni da nigde nisu videli bolju atmosferu

Srpski vaterpolisti jurišaju ka još jednom evropskom zlatu, a naša zemlja je već zaslužila najsjajnije odličje za fenomenalnu organizaciju šampionata Evrope. Ovo je ocena gostiju iz inostranstva koji izveštavaju za svoje medije iz Kombank arene.

Prvi put u istoriji postavljeni su bazeni u velikoj hali, pa tako mečeve može da prati i 11.000 ljudi, a u samom finalu kapacitet će biti i proširen. Zato i ne čudi što hvalospevi na račun organizacije stižu sa svih strana, oduševljeni su igrači, službena lica, a posebno novinari iz celog sveta. Evropsko prvenstvo prati 300 akreditovanih izveštača, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice se direktno prenose i u SAD. Takođe, ukupno 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

Kurir je napravio anketu s novinarima i reakcije su veoma pozitivne. Svi se slažu da je ovaj događaj jedinstven u istoriji vaterpola, uz konastataciju da bolji ambijent nisu videli ni na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Katrinel Oprisiju (Rumunija) www.h2opolo.roARENA JE HIT EVROPEOvo je do sada apsolutno najbolje organizovano prvenstvo, a nema sumnje da je Arena najbolje mesto za igru na celom kontinentu. Sjajno je što je Srbija uspela da organizuje ovako nešto u Areni. Što se tiče navijača, fenomenalno je videti 11.000 ljudi na utakmici, ali je šteta što je Arena puna samo kad igra Srbija. Nadam se da će navijanje u polufinalu tokom cele utakmice biti kao u poslednjem minutu utakmice s Rusijom. Ako želite da gledate Srbiju u finalu i kako osvaja zlatnu medalju, morate da navijate sve četiri četvrtine. Momci zaslužuju vašu podršku

Tim Hartog (Holandija) www.waterpoloworld.comBLAGOSLOV JE BITI DEO OVOGAMeni, koji imam iskustva s velikih takmičenja, savršen osećaj biti u Areni. Blagoslov je raditi ovde od prvog dana. Beograd voli vaterpolo, a srpske utakmice su posebno iskustvo. Ako govorim iz ugla gosta Beograda, volim ovaj grad zbog autentične istorije. Mnogo se stvari ovde izdešavalo, ako imate želju da to istražite, shvatite koliko je neverovatan. Više mi se sviđa stari deo zbog autentičnosti. Sada sam prekoputa „Ušća“, visoko sam i imam odličan pogled, ali mi se i dalje više sviđa stari deo grada. Bio sam na Kalemegdanu ranije, zaista je zanimljivo ako znate koja se priča krije iza toga što vidite.

Tonči Vlašić (Hrvatska) Dubrovački vijesnikNEVEROVATAN PODUHVATOd 1995. pratim evropska prvenstva. Ako gurnemo na stranu Olimpijske igre, koje su ipak nešto posebno, ovo je najbolje takmičenje. Razlog je jednostavan, Arena je najbolji objekat u kom se održava ovako veliko takmičenje. To ne znači da je, samo zato što objekat postoji, dolazak do ovoga što imamo bio jednostavan. Naprotiv, ovo je bilo mnogo teže napraviti nego što je to na bazenima koji već postoje. Imali smo mi u Hrvatskoj tu ideju 2009, godinu dana uoči prvenstva u Zagrebu, ali nije realizovana - što zbog letnjeg turnira, što zbog toga što smo znali koliko je to zahtevno napraviti u zagrebačkoj Areni.

Judit Berkeši (Mađarska) Televizija M4 sportKOMBANK ARENA JE VAU!Moj prvi utisak je da je Kombank arena vau! Bila sam ovde na Svetskom prvenstvu u rukometu za žene. Neverovatno je kako sad izgleda, mnogo je interesantno što je tu sada bazen, a mečeve Srbije prati 11.000 ljudi. Nikada ranije toliko navijača nije bilo na utakmicama evropskih prvenstava u vaterpolo. Meni je to zadivljujuće. Nažalost, zbog mnogo posla nisam imala vremena da vidim mnogo toga u Beogradu. Svaki dan sam u Areni, pratim devojke i muškarce Mađarske. Videla sam Skupštinu i veliku ulicu koja je zaista lepa. Jedan od glavnih utisaka su ljubazni ljudi, svi su spremni da pomognu. Kažu: „Vi ste iz Mađarske. O, devojke iz Mađarske su baš lepe.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track