GRADI SE TREĆI TEREN U SRBIJI: Zrenjanin dobija golf centar
Foto: GAS

Svečano potpisan ugovor

GRADI SE TREĆI TEREN U SRBIJI: Zrenjanin dobija golf centar

Ostali sportovi -
Srbija definitivno dobija i treći teren za golf.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Golf kluba "Sava" Ivica Suturović svečano su u Gradskoj kući u Zrenjaninu potpisali ugovor o izgradnji golf centra.

Posle višemesečnih pregovora, postignut je sporazum po kome će Zrenjanin dobiti pravu golf oazu – teren sa devet rupa koji zadovoljava standarde međunarodnih takmičenja, vežbalište, klupsku kuću, parking i pomoćni objekat. Golf centar u Zrenjaninu biće jedinstven u regionu, a vrednost investicije je blizu milion evra.

Predsednik Golf kluba "Sava" Ivica Suturović istakao je da će izgradnja novog terena omogućiti formiranje škole golfa, ali isto tako da će on obavljati funkciju regionalnog juniorskog centra.

-Srbija ima preko 750 registrovanih golfera, od čega gotovo jednu trećinu čine deca. Mi već dugo i kvalitetno radimo na popularizaciji i širenju ovog sporta i verujemo da će novi teren doprineti nastavku rasta tog trenda. Zahvaljujem se gradu Zrenjaninu što je prepoznao naš potencijal, kao i Golf asocijaciji Srbije na velikoj podršci - rekao je Suturović.

Prvi čovek GK "Sava" je najavio da će se novi golf centar prostirati na površini od 16,2 hektara i imaće najduže vežbalište u našoj zemlji od 350 metara. Srbija će tako dobiti i svoj treći golf teren, posle beogradske Ade Ciganlije i terena kod Žablja. Ovo će biti najambiciozniji golf projekat u Srbiji u poslednjih pet godina.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je da će dobijanjem golf centra grad rešiti problem jednog, do sada, neuređenog dela grada i da će se tako dodatno razvijati infrastruktura.

- U Zrenjaninu se trenutno razvija više projekata od nacionalnog značaja. Osim golf centra, radi se i na paraolimpijskom trenažnom centru, kao i stazi za auto-moto trke. Na taj način, grad će dobiti nove mogućnosti razvoja - rekao je Janjić.

Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović – Bogdanović, istakla je da projekat ima veliki značaj za razvoj ovog sporta u Srbiji.

-Ovaj projekat će biti od velike važnosti ne samo za golf klub "Savu", već i za Golf asocijaciju Srbije, jer tako dobijamo nove prilike da ovaj izuzetno popularni individualni sport u svetu, zaživi i u Srbiji - zaključila je Irena Suturović-Bogdanović.

U prvoj fazi izgradnje golf centra u Zrenjaninu planirano je da se urade klupska kuća, kao i vežbalište, što bi dalo mogućnost da već do kraja ove godine polete prve golf loptice. Prava igra na devet prelepih ferveja i grinova očekuje se već u 2017. godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track