Dve srpske posade u finalu

Dve srpske posade u finalu

Ostali sportovi -
Iva Obradović plasirala se u finale Svetskog kupa, a za medalje će se u nedelju boriti i dvojac bez kormilara u sastavu Jovan Popović - Nenad Beđik.

BEOGRAD - Reprezentativka Srbije u veslanju Iva Obradović plasirala se u finale Svetskog kupa u disciplini skif, a za medalje će se sutra boriti i dvojac bez kormilara u sastavu Jovan Popović - Nenad Beđik.

U finalu neće veslati naš četverac, kao ni dubl skul, koji su na takmičenju koje se održava na beogradskoj Adi ciganliji zaustavljeni u polufinalu.

Popović i Beđik su u polufinalu osvojili drugo mesto u vremenu 6:35,18 i dve sekunde su bili sporiji od britanske posade. Treći je bio čamac Holandije.

Iz druge polufinalne grupe u finale su se plasirale posade Nemačke, Grčke i Češke.

Obradović je u svojoj polufinalnog grupi osvojila prvo mesto ispred konkurentkinja iz Švedske i Azerbejdžana. Iz druge grupe u finale su ušle veslačice iz Kine, Češke i Irske.

U polufinalu skifa je nastupila i Ivana Filipović, koja je u svojoj grupi zauzela peto mesto i nije prošla u finale.

Četverac u sastavu Radoje Đerić, Nikola Stojić, Goran Jagar i Miljan Vuković u polufinalu je bio peti, a Miloš Vasić i Marko Marjanović su u dubl skulu bili poslednji u svojoj polufinalnoj grupi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja