HAOS U SKOPLJU: Tuča navijača podgoričke Budućnosti i lokalnih Albanaca
Foto: Printskrin

Komiti presreli Varvare

HAOS U SKOPLJU: Tuča navijača podgoričke Budućnosti i lokalnih Albanaca

Ostali sportovi -
Grupa navijača podgoričke Budućnosti sukobila se u centru Skoplja sa lokalnim Albancima, a u tom incidentu intervenisala je i skopska policija, javila je večeras Televizija Telma pozivajući se na očevice.

Ta televizija je precizirala da se obračun desio u blizini Hotela "Holidej in" na keju reke Vardar, gde se prema navodima nekih makedonskih internet portala sa navijačima sukobilo 15-tak navijača Budućnosti, poznatih kao "varvari".

Za vreme sukoba "varvara" i "komita", navode portali, razbijeno je nekoliko izloga na prodavnicama obližnjeg Gradskog trgovinskog centra, gde se nastavila tuča. Skopska policija za sada ne daje informacije o incidentu u kojem su učestovali crnogorski navijači koji su došli u Skoplje na utakmicu ženskih rukometnih klubova Budućnosti i skopskog Vardara. Navijači Budućnosti su se danas na putu za Skoplje, na prevoju Straža u zapadnoj Makedoniji, sukobili sa navijačima tetovskog fudbalskog kluba Škendija. U obračunu koji su, prema policiji, izazvali navijači Škendije, povredjeno je 11 navijača iz Crne Gore i dva iz Makedonije. Dve osobe su u tuči teže povredjene i nakon pomoći koja im je pružena u gostivarskoj bolnici prebačene su na lečenje u skopske klinike. Prema policiji, navijači Škendije "balisti" su počeli da bacaju kamenja na dva autobusa koji su prevozili navijače Budućnosti. Nakon toga je počela tuča crnogorskih navijača i Tetovaca koji su u 10 autobusa išli na prvenstvenu utakmicu njihovog kluba u Kičevo.

Pre nekoliko dana rukovodstvo Fudbalskog kluba Škendija garantovalo je javni red i mir dok se njihovi navijači budu prevozili u Kičevo na utakmicu makedonske prve lige. Ta izjava usledila je nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova preporučilo da navijači "Škendije" zbog bezbednosti ne prisustvuju utakmici njihovog kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track