OKS OBELEŽIO 106. ROĐENDAN: Paspalj očekuje uspeh srpskih sportista u Riju
Foto: Oks.org.rs

Svečanost ispred hotela Moskva

OKS OBELEŽIO 106. ROĐENDAN: Paspalj očekuje uspeh srpskih sportista u Riju

Ostali sportovi -
Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je danas 106. rođendan u beogradskom hotelu "Moskva", gde je 23. februara 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

Lovorov venac, koji se na ovaj dan tradicionalno polaže na spomen ploču položili su potpredsednik OKS Žarko Paspalj i ambasadorka Brazila, domaćina narednih Olimpijskih igara u Riju, Izabel Kristina de Azavede Heveret.

"Malo je zamalja na svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Osnivači Srpskog olimpijskog kluba, predvođeni generalom Svetomirom Đukićem, bili su vizionari, a mi danas nastavljamo koracima naših prethodnika, sa željom da obogatimo olimpijsko nasleđe za buduće generacije", rekao je Paspalj, obraćajući se zvanicama na proslavi.On je dodao da očekuje uspešne Igre u Riju, pre svega zbog činjenice da je predolimpijska godina bila sjajna."Osvojene su brojne svetske i evropske medalje, plus 15 medalja na Evropskim igrama u Bakuu, što nam daje za pravo da verujemo da će igre u Riju da budu uspešnije od prethodnih u Londonu", poručio je Paspalj.

Ambasadorka Azavede Heveret izrazila je zadovoljstvo što je Brazil domaćin prvih Olimpijskih igara na tlu Južne Amerike i poželela dobrodošlicu srpskim sportistima.

"Uverena sam da će Igre u Riju da budu spektakularne i da ćemo svi uživati", istakla je ona.Na proslavi u hotelu "Moskva" bili su predstavnici Saveza, proslavljeni olimpijci, prijatelji i partneri OKS, kao i Nenad Lalović, predsednik Svetke rvačke federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track