SUDIJA UZEO ZLATO: Milica Mandić zauzela drugo mesto u UAE

Taekvondo

SUDIJA UZEO ZLATO: Milica Mandić zauzela drugo mesto u UAE

Ostali sportovi -
Na prvom test turniru u sezoni, Fujairah openu (G2 kategorije) koji se održao 23. i 24. februara u UAE, Milica Mandić (-73kg) osvojila je srebrnu medalju, dok je Tijana Bogdanović (do 53kg) izgubila u četvrtfinalu.

Aktuelna olimpijska šampionka je u polufinalu savladala Grkinju sa 12:0, dok je u finalu poražena 10:5 od Norvežanke.

"Ovo je prvi turnir u sezoni. Miličine borbe su dobra najava za nastavak sezone, odlična je bila u polufinalu, pa i finalu. Ne volim da prebacujem poraz na sudije, ali je ovog puta sudija za video riplejom mnogo grešio. Tri udarca u glavu su nam uglovne sudije priznale ali je uvek na video ripleju sudija ti poništavao. Tako je finale završeno 10-5 za Norvežanku Tinu Skar. Inače je Tina u dobrom nizu već nekoliko turnira, bila je prva na kvalifikacijam u Istanbulu. Bez obzira na poraz jako sam zadovoljan prikazanim od strane Milice", ističe trener Dragan Jović.

Mlada uzdanica srpskog, ali i svetskog tekvondoa, Tijana je na startu bila bolja 6:4 od Kazahtanke, dok je u drugom kolu izgubila od Tajlanđanke na zlatan bod, inače petoj na olimpijskoj listi. Bogdanovićeva se na ovom turniru borila u težoj kategoriji nego inače.

"Što se Tijane tiče, mislim da joj treba još odmora. Sa stručnim timom ćemo napraviti analizu i doneti odluku posle Luxora kojim putem ću voditi Tijanu do Rija. Imala je izuzetno tešku prethodnu godinu, a na kraju i kvalifikacije za OI. Ima samo 17 god i ovo je sve očekivano. Biće sve to ok kada bude bilo i najvažnije", ističe Jović.

"Iako je van forme i pored sjajne protivnice Tijana je izgubila u izjednačenoj borbi na zlatni bod. U regularnom delu je bilo 4-4".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track