Golf klub Beograd nastavlja borbu za teren na Adi Ciganliji
Foto: GAS

Plan detaljne regulacije izazvao reakciju

Golf klub Beograd nastavlja borbu za teren na Adi Ciganliji

Ostali sportovi -
Pre dve nedelje na sajtu grada Beograda objavljen je nacrt Plana detaljne regulacije Ade Ciganlije u kome se predviđa uklanjanje golf terena sa Ade i gde se neutemeljeno navodi "potencijalno zagađivanje vodoizvorišta".

Golf klub Beograd izdao je saopštenje u cilju nastavka borbe za teren na Adi Ciganliji."Organizovan je sastanak sa gradonačelnikom odmah nakon našeg prvog medijskog obraćanja. Tražili smo da nam se dostavi dokaz da smo zagađivači. U suprotnom, zamolili smo da nam se dostavi potvrda da ne postoji dokaz da smo zagađivači, da ne bismo bili bezrazložno oklevetani. Za sve vreme od kada postoji golf teren na Adi, nikada nam se ni jedna nadležna institucija nije obratila sa dokazom da zagađujemo životnu sredinu. Da je postojala i najmanja sumnja, verujemo da bi nas odavno kontaktirali.

Za ove dve nedelje, nakon detaljnih analiza nacrta Plana sigurni smo da je uklanjanje golf terena zaprećeno na osnovu pretpostavki, tj. na osnovu „mogućeg, potencijalnog“ zagađenja, kao i na osnovu netačnih citata. Javilo nam se više stručnih lica iz oblasti ekologije, geologije, arhitekutre i prava koji nam dodatno ulivaju sigurnost da će naše primedbe biti usvojene", navodi se u saopštenju Golf kluba Beograd.

Golf klub ističe da će ispoštovati sve procedure i uputiti argumentovane primedbe u toku javnog uvida.

"Kontaktirali smo domaće i međunarodne institucije od kojih smo takođe dobili podršku našoj borbi da golf ostane u Beogradu. Golf je dobro Beograda. Golf tereni su u vlasništvu grada Beograda i nemoguće je da grad ne prepoznaje značaj ovih terena bilo sa turističke, sportske ili ekološke strane. Pravda i istina su na našoj strani i ubeđeni smo da će komisija doneti jedinu ispravnu odluku, a to je da golf tereni i dalje ukrašavaju Adu i budu ponos Beograda."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track