(VIDEO) UKLETE IGRE U LONDONU: Među 17 umrlih i strelac kog je upucala tašta
Foto: AP

Crna statistika

(VIDEO) UKLETE IGRE U LONDONU: Među 17 umrlih i strelac kog je upucala tašta

Ostali sportovi -
Bivša svetska veslačka prvakinja i osvajačica srebrne medalje u na poslednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012., Australijka Sara Tejt preminula je u četvrtak u 33 godini, od raka maternice.

Tejt je tri puta nastupila na Olimpijskim igrama, a srebro u Londonu osvojila je u čamcu s Kejt Hornsaj. Titulu svetske prvakinje osvojila je 2005. godine kao članica osmerca.

Nakon što je 2009. godine po prvi puta postala majka, osvajanjem srebra u Londonu postala je prva australijska veslačica s olimpijskom medaljom nakon porođaja. Smrt australske veslačice tek je jedna u nizu neuobičajeno velikog broja preminulih olimpijaca od ukupno 10.568 sportista koji su nastupili u Londonu. Te smrti splet su bolesti, tragičnih incidenata pa i ubistava.Možda i najpoznatija nesreća je ona u kojoj je stradala francuska plivačica Kamila Mufat koja je u Londonu osvojila zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. Mufat je stradala u sudaru helikoptera na snimanju tv-šoua u Argentini.Francuzi oplakuju još dvoje olimpijaca, trijatlonca Larenta Vidala, koji je bio peti u Londonu, a preminuo je od srčanog udara, te boksera Aleksisa Vastinea, koji je stradao u nesreći sa Mufat prošle godine.

Ubijen je i Jakrit Paničpatikum, tajlandski olimpijac u disciplini vazdušni pištolj. Pre dve godine, kakva ironija, pištoljem ga je ubila tašta, tvrdeći da zlostavlja njenu kćer.Ruski bosker Besik Kuduhov, osvajač srebra iz Londona, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine. Tragična je i sudbina egipatskog rvača Abelrahmana El-Trabilija koji je ubijen na maršu podrške svrgnutom egipatskom predsedniku Mohamedu Morsiju. Samoubistvo je počinila ruska džudistkinja Jelena Ivaščenko koja je, kao četverostruka svetska prvakinja, zbog neuspeha na OI, pala u depresiju i podigla ruku na sebe 2013. godine. Ubio se i mladi, 20-godišnji australijski boskser Bili Vard koji je takođe bolovao od depresije.Od završetka igara u avgustu 2012, do početka 2016. preminuli su još: američki jedriličar Trevor Mur (nestao na moru), kanadski atletičar Deandre Barnabi (utopio se u moru), gvatemalski dizač tegava Kristijan Lopez (upala pluća), rvač iz Mikronezije Keitani Gram (srčani udar) te južnoafrički biciklista Beri Stander (udario ga autobus dok je trenirao).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track