Najnovije vesti

OKS PODRŽAO INICIJATIVU: Golf tereni treba da ostanu na Adi
Foto: GSS

OKS PODRŽAO INICIJATIVU: Golf tereni treba da ostanu na Adi

Ostali sportovi
15:54h
Olimpijski komitet Srbije uputio je podršku inicijativi Golf asocijacije Srbije da golf tereni ostanu i dalje na Adi Ciganliji.

U obraćanju koje je potpisao predsednik OKS Vlade Divac zatraženo je da opstane postojeća golf infrastruktura u Beogradu, neophodna za sprovođenje kako takmičenja na nacionalnom i međunarodnom nivou, tako i škole golfa za mlađe kategorije koje ova asocijacija kontinuirano sprovodi.

"Na ovom istom terenu stasavaju generacije mladih golfera koji predstavljaju bazu iz koje je kasnije moguće crpeti kvalitet i ostvariti vrhunski sportski rezultat. Za ovo je, pored stručnog kadra i kvalitetnih rekvizita, neophodan i odgovarajući teren, što su Golf asocijacija i Golf klub Beograd učinili, adaptacijom površine dela Ade Ciganlije, za ove namene", piše u pismu Olimpijskog komiteta Srbije.

OKS posebno ističe brojne aktivnosti nacionalne Golf asocijacije na kojima se kontinuirano radi na razvoju golfa u našoj zemlji, a posebno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu.

"Golf asocijacija je član Olimpijskog komiteta Srbije, a ujedno i prepoznati nacionalni granski savez preko kog se ostvaruje opšti interes u oblasti golfa, sporta koji će se ponovo naći na programu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ove godine. U saradnji sa Golf asocijacijom, OKS nastoji da u okviru svojih programa kontinuirano razvija i unapredi ovaj olimpijski sport, sa posebnim akcentom na razvoj mlađih kategorija koje predstavljaju budućnost golfa", navedeno je u obraćanju Olimpijskog komiteta Srbije koje je potpisao predsednik Vlade Divac.

OKS ističe da je u prethodnim godinama podržao Golf asocijaciju Srbije kako bi teren na Adi Ciganliji bio priveden nameni i uslovima koji su neophodni i za pripremu nacionalnih selekcija, čiji se dalji rezultatski napredak očekuje.

"Iskreno se nadamo da će njihova inicijativa za očuvanje postojećeg golf terena, kao i naša podrška u tom smeru, naići na Vaše razumevanje, verujemo sa zajedničkim ciljem očuvanja i unapređenja uslova za dalji napredak golfa u našoj zemlji", piše u pismu podrške inicijativi Golf asocijaciji Srbije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...